18 december 2015 – Bezoek Real-Life Xcape

Vrijdagavond op 18 december heeft SOS een bezoek gebracht aan Real-Life Xcape in Den Haag. Met een groep van 20 man zijn wij in drie verschillende rooms gezet: Anonymous Invitation, Prison Break en Wolf Den. Elke groep kreeg de opgave om binnen één uur uit de escape room te ontsnappen. Om te kunnen ontsnappen moeten er sleutels en wachtwoorden worden gevonden en raadsels, puzzels en mysteries worden opgelost. De drie kamers hadden elk een verschillende sfeer.

In de Anonymous Invitation Room begon je in een donkere kamer met enkel een uitnodiging. Uit deze kamer moest worden ontsnapt door vooral veel diverse opdrachten uit te voeren bestaande uit teamwork, denkwerk en zintuigen. De Prison Break had een ietwat grimmige gevangenissfeer waarbij de groep die in deze kamer zat onder druk van tikkende klokken en zeurende tonen vooral veel puzzelwerken moesten oplossen. Ten slotte bevatte de Wolf Den opdrachten die veelal te maken hadden met lasers en technologie. Uiteindelijk is één groep binnen 59 minuten ontsnapt, waar kort erna de andere twee groepen ontsnapten.

Real-Life Xcape was niet alleen enorm interessant en uitdagend, maar heeft ook gezorgd voor veel gezelligheid en samenwerking binnen SOS! Iedereen verliet trots Real-Life Xcape met een opgetogen gevoel.

201512183 - wide