13 februari 2017 – Pleittraining Spong en Cleerdin & Hamer

Een aantal leden heeft op maandag 13 februari 2017 een pleittraining gevolgd die werd gegeven door Brigitte Roodveldt van Spong Advocaten en Patrick van der Meij van Cleerdin & Hamer Advocaten.

Voorafgaand aan de pleittraining kregen de deelnemers een geanonimiseerd procesdossier toegestuurd dat zij vanuit de rol van advocaat of officier van justitie dienden voor te bereiden, zodat zij een goed pleidooi respectievelijk requisitoir konden houden.

Brigitte Roodveldt en Patrick van der Meij namen plaats op de stoel van de rechter in de pleitzaal van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en vormden samen een (minimale) meervoudige kamer. Vanaf dat moment was het aan de deelnemers om hun toga aan te trekken en de zaak goed te bepleiten om zo de rechters te overtuigen van hun standpunten. In het dossier bevonden zich zowel sterke aanknopingspunten om de verdachte te veroordelen voor mishandeling dan wel vrij te spreken.

Na de repliek en dupliek kreeg iedere deelnemer persoonlijke feedback over wat hij of zij in het vervolg beter zou kunnen doen. Door de humor waarmee dit gepaard ging werden de deelnemers op een leuke en opbouwende manier op hun goede en zwakke punten gewezen. Met een tevreden gevoel kijkt SOS terug op een succesvolle en leerzame pleittraining!

Heb jij met veel plezier de pleittraining gevolgd of vind jij het leuk om te pleiten? Meld je dan snel aan voor de Nationale Strafpleitcompetitie via onze website!

Pleittraining Spong Advocaten en Cleerdin & Hamer Advocaten
Pleittraining Spong Advocaten en Cleerdin & Hamer Advocaten