17 oktober 2018: Bezoek aan de schietvereniging

Op woensdagavond 17 oktober 2018 heeft een delegatie van SOS een bezoek gebracht aan de Schietvereniging te Zoetermeer (SVZ). Wederom was deze jaarlijks terugkerende activiteit een groot succes!

Allereerst kregen de SOS-leden een presentatie over de schietsport zelf. Hoe komt het dat deze sport onterecht zo’n slecht imago heeft en wat heb je nodig om een eigen wapen te kunnen bezitten? Al onze prangende vragen werden beantwoord. Zo hebben we kunnen leren dat wanneer je lid zou willen worden van een schietvereniging je eerst een VOG moet verkrijgen, de schietvereniging onder scherpe controle staat van zowel de politie als van de verenigingsleden zelf en dat je eerst aspirant-lid dient te worden alvorens je een volwaardig lid kunt worden van de schietvereniging.

Hierna kregen we uitleg over diverse wapens en mochten we deze van dichtbij bewonderen. We hebben o.a. uitleg gekregen over de verschillen tussen de wapens en welke houding je bij welk wapen aan zou moeten nemen. Deze uitleg was natuurlijk van belang voor het hoogtepunt van de avond: het schieten zelf! De groep werd in drieën verdeeld waarna we allemaal op drie verschillende banen mochten schieten met een luchtgeweer, luchtpistool en een vuurwapen. De vrijwilligers van de schietvereniging hebben ons daarbij van een uitstekende begeleiding voorzien.

De avond werd knallend afgesloten door de heren van SVZ door middel van een zeer indrukwekkende demonstratie met verschillende soorten wapens. Na deze demonstratie hebben onze leden nog een biertje gedaan met de mannen van SVZ, alvorens weer in de bus naar het Leidsche te stappen. SOS wil ook dit jaar SVZ bedanken voor de uitstekende verzorging van wederom een zeer geslaagde avond en natuurlijk ook haar eigen leden voor hun enthousiaste deelname aan deze activiteit.

We zien jullie graag weer op de volgende activiteit!

Het 82e bestuur der Studiekring Over Strafrecht

Unknown

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *