Aanmelden activiteiten

Momenteel staan de volgende activiteiten op het programma:

  • 16 maart – 14 april: Masterclass Vonnis schrijven (vol!)
  • 20 mei: SOS-congres

SOS-congres

Het thema van het congres is bekend!!! Het congres van dit jaar zal op 20 mei zijn met als thema:

Infiltratie van criminele organisaties

We hebben weer een aantal interessante workshops en sprekers geregeld dus het belooft een ontzettend leuke dag te worden. Houd voor de bekendmaking van de sprekers en anders nieuws vooral de social-mediakanalen in de gaten!

Schrijf je in via deze link.
Meer informatie over het congres lees je hier.

Masterclass Vonnis Schrijven met mr. W.E.M. van Schendel (Hoge Raad)

Met veel enthousiasme presenteren wij de SOS-Masterclass Vonnis Schrijven. Deze masterclass zal verzorgd worden door mr. W.A.M. van Schendel (tot afgelopen september vicepresident van en raadsheer in de Hoge Raad).

Tijdens de Masterclass leer je op hoog niveau een vonnis schrijven aan de hand van een strafdossier. Het dossier is gebaseerd op een waargebeurde zaak. De Masterclass bestaat uit twee bijeenkomsten. Op 16 maart ontvang je het dossier en zullen we aftrappen met een bijeenkomst waarbij de heer Van Schendel instructies zal geven over hoe je het schrijven van een vonnis het best kunt aanpakken. Deelnemers zullen vervolgens ruim drie weken de tijd hebben om hun vonnis te schrijven en in te leveren. De slotbijeenkomst op 14 april zal bestaan uit een bespreking van het vonnis en een discussie over de punten waarop je als rechter een beslissing had moeten nemen. Deelname aan de Masterclass Vonnis Schrijven wordt beloond met een certificaat ondertekend door de heer Van Schendel.

Spreekt het bovenstaande je aan? Geef je dan snel op voor deze masterclass! Het aantal plekken is namelijk beperkt. Houd er enerzijds rekening mee dat van deelnemers actieve participatie wordt verwacht en je in de genoemde periode dus wel tijd zult moeten vrijmaken voor de twee bijeenkomsten en het maken van de opdracht. Anderzijds biedt deze masterclass een unieke kans om onder begeleiding van een zeer vooraanstaande strafrechtjurist je kennis van het strafrecht te verbreden en verdiepen en je praktische vaardigheden te trainen. Dat is een kans die je als student met passie voor het strafrecht toch niet wilt missen?!

Data overzicht
16 maart – eerste introductiebijeenkomst en overhandiging van het dossier
Week van 5 – 11 april – inleveren Vonnis (precieze datum wordt z.s.m. bekendgemaakt)
14 april – slotbijeenkomst: bespreking van het vonnis en overhandiging certificaat

Helaas hebben we het maximum aantal inschrijvingen al bereikt..

Heb je tips of suggesties voor activiteiten? Laat het Ashley of Sara weten door een e-mail te sturen naar sos@law.leidenuniv.nl.