+ 31 (0)71 527 7391 | bestuur@sos-leiden.nl

Activiteiten & Borrels

In onderstaand overzicht zijn alle aankomende activiteiten en borrels van SOS terug te vinden. Deelname aan activiteiten staat open voor alle leden van SOS. Afgezien van de jaarlijkse contributie zijn de activiteiten kosteloos, tenzij anders vermeld. Wij doen ons best zoveel mogelijk gevarieerde activiteiten te organiseren. Heb jij een goed idee? Of heb je vragen? Neem dan contact op met een van de assessoren, Victoria Vlaanderen of Jolande Geense, en mail naar bestuur@sos-leiden.nl.

Benieuwd hoe de activiteiten zijn geweest die SOS al georganiseerd heeft? Op onze blog lees je de verslagen van alle activiteiten, evenals de interviews met onze leden van de maand! Check onze blog dus snel!

Agenda

 1 mei: Openbaar Ministerie
Op 1 mei worden wij om 09:15 bij het OM in Den Haag verwacht. De dag zal in het thema staan van een huiselijk gewelddossier. Het OM biedt ons een heus kijkje in de keuken, met voorlichtingen van officieren, de reclassering en de Raad voor de Kinderbescherming. Dit wordt gevolgd door een rondleiding op de ZSM-werkvloer en een rondleiding door de Opvang Verwarde Personen. De dag zullen we eindigen met het beoordelen en bespreken van een dossier over huiselijk geweld met een assistent-officier.

Schrijf je in door een mail te sturen naar bestuur@sos-leiden.nl met als onderwerp: “Openbaar Ministerie”

1 mei 17:00: Bestuursinteresseborrel!
Aan al het moois komt een einde, zo ook aan ons bestuursjaar. Lijkt het reilen en zeilen van SOS Leiden je wel wat? Houd dan je mail in de gaten voor extra informatie! Ook als je gewoon gezellig wil komen borrelen ben je van harte welkom in ’t Keyzertje vanaf 17:00.


3 mei: De nationale strafpleitcompetitie
De Nationale Strafpleitcompetitie (NSPC)
is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij rechtenstudenten van verschillende studieverenigingen tegen elkaar strijden om de titel van ‘beste studentstrafpleiter der NSPC’. De studenten zullen beoordeeld worden door een speciaal geselecteerde jury, bestaande uit juristen uit de strafrechtspraktijk.

De aanmeldingen zijn helaas gesloten maar blijf via onze Facebook op de hoogte van ons team en de competitie.

14 mei 14:30-16:30: Cleerdin & Hamer
Cleerdin & Hamer is een groot advocatenkantoor in Amsterdam, Rotterdam, Alkmaar en Almere. SOS heeft nauwe banden met het kantoor, voornamelijk door advocaat Patrick van der Meij die ons elk jaar met open armen ontvangt in Amsterdam. Hij zal ons vertellen over het reilen en zeilen van het kantoor bij het bezoek.
 Deze activiteit zit helaas vol!
Mail naar bestuur@sos-leiden.nl voor een plekje op de reservelijst.

24 mei: Juridisch Congres
offiposter (3)
Op 24 mei zal ons jaarlijkse Juridisch Congres plaatsvinden!
Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden!

11 juni: Training CV & motivatiebrief
Altijd al willen weten hoe je je CV het beste op kunt stellen? Of wat er nou eigenlijk in een motivatiebrief moet? Houd dan deze pagina in de gaten voor meer informatie over de training voor je CV en motivatiebrief!

13 juni 15:00: Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten N.V.
Op 13 juni zal een delegatie van SOS Leiden afreizen van het advocaten kantoor Van Ardenne & Crince le Roy. Hier zullen we een lezing krijgen over het tuchtrecht, gegeven door Frank van Ardenne. Hier zal ook gelegenheid zijn tot discussie en vragen stellen en er zal aansluitend een borrel plaatsvinden op het kantoor.

Schrijf je in door een mail te sturen naar bestuur@sos-leiden.nl met als onderwerp: “Van Ardenne & Crince le Roy”


15 juni: Bezoek aan Meijers | Canatan Advocaten
Op 15 juni zullen wij een bezoek brengen aan Meijers | Canatan Advocaten.
Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie!

Afgelopen activiteiten & borrels

Klik hier voor het verslag van het bezoek aan de schietvereniging!
Klik hier voor het verslag van de lezing van De Gelukkige Jurist!
Klik hier voor het verslag van de opnames van “Weet Ik Veel!”
Klik hier voor het verslag van het bezoek aan het International Criminal Court!
Klik hier voor het verslag van de jaarlijkse pubquiz!
Klik hier voor het verslag van de lezing van Knoops’ advocaten!

Instituut voor Strafrecht & Criminologie

Het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden houdt zich bezig met onderzoek en onderwijs op respectievelijk het gebied van het straf(proces)recht en de criminologie. In dit kader vinden lezingen, promoties en oraties plaats die mede vanuit strafrechtelijk oogpunt erg interessant zijn om bij te wonen!

Bekijk hier de agenda van het instituut.