+ 31 (0)71 527 7391 | sos@law.leidenuniv.nl

  Activiteiten & Borrels

  In onderstaand overzicht zijn alle aankomende activiteiten en borrels van SOS terug te vinden. Deelname aan activiteiten staat open voor alle leden van SOS. Afgezien van de jaarlijkse contributie zijn de activiteiten kosteloos, tenzij anders vermeld. Wij doen ons best zoveel mogelijk gevarieerde activiteiten te organiseren. Heb jij een goed idee? Of heb je vragen? Neem dan contact op met een van de assessoren, Demi Eliens of Robin Vosman, en mail naar sos@law.leidenuniv.nl.

  Benieuwd hoe de activiteiten zijn geweest die SOS al georganiseerd heeft? Op onze blog lees je de verslagen van alle activiteiten, evenals de interviews met onze leden van de maand! Check onze blog dus snel!

  Agenda

  17 oktober: Bezoek aan de Schietvereniging! – Deze activiteit zit vol!
  Inmiddels is de aanmelding gesloten. Binnen no time waren alle plekken vergeven. Leuk om te zien dat iedereen zo enthousiast is!
  Voor de uitverkorenen geldt dat zij zo snel mogelijk de gevraagde gegevens moeten toesturen en tijdig de eigen bijdrage moeten overmaken.
  Het overmaken van de eigen bijdrage kan naar rekeningnummer NL72INGB0005047477 t.n.v. Studiekring over Strafrecht, onder vernoeming van jouw naam en de omschrijving ‘activiteit schietvereniging’. Dit bedrag moet uiterlijk 5 oktober a.s. op de rekening staan bijgeschreven.

  14 november: Debatavond!
  Op woensdag 14 november 19:00 uur organiseert SOS in samenwerking met CoDe en JFV Grotius een debatavond! Niemand minder dan prof. dr. mr. J.M. ten Voorde zal deze debatavond aftrappen met een inleiding over de strafzaak en de bijbehorende juridische leerstukken. Vervolgens zullen M.S. Warnaar (Officier van Justitie) en mr. M. Lochs (advocaat bij Spong advocaten) beide kanten van de zaak belichten. Naderhand zult u de gelegenheid krijgen om een positie te kiezen en te debatteren met uw medestudenten over de zaak. De avond wordt afgesloten door het vonnis van mr. J.H. Janssen (senior rechter).
  Heb jij zin om een avondje te debatteren en te laten zien dat wij als strafrechtstudenten wellicht net iets beter weten waar we het over hebben dan de gemiddelde bachelorstudent of andere masterstudenten? Meld je dan nu aan door een e-mail te sturen naar sos@law.leidenuniv.nl of bestuur@jfvgrotius.nl.

  26 november: Kantoorbezoek BijzonderStrafrecht Advocatuur! – Deze activiteit zit vol!
  Op maandag 26 november 2018 mag een delegatie van SOS een bezoek brengen aan BijzonderStrafrecht Advocatuur in Amsterdam. Het advocatenkantoor is onlangs opgericht.
  De focus binnen dit kantoor ligt, zoals de naam al stelt, op specifieke vakgebieden. Hierbij valt te denken aan financieel-economisch strafrecht, de klokkenluidersregeling, business and human rights, etc. Erg interessant dus!
  Het kantoorbezoek staat gepland op maandag 26 november 2018 om 14:30 uur in Amsterdam.
  Wat kun je ervan verwachten? Een rondleiding door het kantoorpand, een workshop en aansluitend een borrel. Wie weet sleep je er een mooie stage dan wel een werkstudentschap uit!

  3 december: Lezing over de kroongetuige in het strafproces, door Onno de Jong en Hans-Jan Bussink!
  Je hebt er vast wel eens van gehoord. Het grootste en langstlopende strafproces uit de Nederlandse geschiedenis: Het Passage proces. Fred Ros was één van de verdachten turned kroongetuige. Hij werd bijgestaan door advocaten Willem-Jan Ausma en Onno de Jong van Ausma De Jong Advocaten. Onno de Jong is dus dé advocaat bij uitstek om ons alles bij te brengen over de kroongetuige in het strafproces. Op maandagmiddag 3 december, na het hoorcollege Bijzondere Delicten, zullen advocaten Onno de Jong en Hans-Jan Bussink, tevens advocaat bij Ausma de Jong, een bezoek brengen aan het KOG om een interessante lezing te geven over de kroongetuige in het strafproces. Daarbij zal tevens de ervaring over de bijstand aan Fred Ros in het Passage proces aan bod komen.
  Wil je deze interessante lezing ook absoluut niet missen? Grijp dan snel je kans en meld je aan door een mail te sturen naar sos@law.leidenuniv.nl!
  Waar? KOG
  Wanneer? Maandag 3 december van 14.00 – 16.00
  Wie? Toegankelijk voor iedereen (SOS-Leden hebben voorrang. Van niet-leden vragen we een kleine bijdrage van 2 euro, te betalen aan de deur)

  Daarna? SOS (kerst) borrel!!

  3 december: SOS kerstborrel!
  Kom allemaal aansluitend aan de lezing door Onno de Jong en Hans-Jan Bussink een borrel doen in het Keijzertje! Deze zal plaatsvinden vanaf een uurtje of 16.00 tot 18.00 uur!

  10 december: Opnames ‘Weet Ik Veel’! – Deze activiteit zit vol!
  Begin 2019 komt de succesvolle zaterdagavondquiz van Linda de Mol weer terug op de buis! Ook dit jaar zal SOS weer afreizen naar Studio Baarn om de opnames van ‘Weet Ik Veel’ bij te wonen.
  Heb je altijd al eens een tv-opname bij willen wonen én laten zien aan Nederland dat jij uitblinkt in je algemene kennis? Word jij een van de best presterende studenten die een prijs binnen sleept en durf jij de strijd aan te gaan met BN’ers? Meld je dan nu aan!
  De opnames vinden plaats op maandag 10 december van 17.00 – 22:30 in de Studio Baarn.

  31 januari: Bezoek ZSM!
  ZSM is een belangrijk onderdeel van de vernieuwende en huidige rechtspraktijk. Helaas wordt daar in onze master niet veel aandacht aan gewijd. Niet getreurd! SOS voorziet daarin!
  Op donderdag 31 januari zal SOS een bezoek brengen aan de Haagse ZSM-locatie. Zo zal het bezoek onder andere bestaan uit een voorlichting door de ketenpartners, een rondleiding op de ZSM-werkvloer en een rondleiding bij de Opvang Verwarde Personen. Daarnaast zal een officier van justitie een casus behandelen, waarna ruimte is voor een discussie over de ZSM-werkwijze.
  Zie jij ook het belang ervan in om op de hoogte te zijn van deze relatief nieuwe, maar zeer belangrijke werkwijze in het strafrecht? Altijd al nieuwsgierig geweest hoe het eraan toegaat op de ZSM-werkvloer? Benieuwd naar de visie van de ketenpartners op deze werkwijze en klaar om een stevige discussie aan te gaan met een officier van justitie?
  Meld je dan nu aan! Aanmelden is mogelijk tot 14 januari en door een mail te sturen naar sos@law.leidenuniv.nl.

  7 & 28 februari 2019: Masterclass vonnis in samenwerking met de Hoge Raad der Nederland!
  Niemand minder dan de vice-president en voorzitter van de Strafkamer van de Hoge Raad, mr. W.A.M. van Schendel, zal op 7 en 28 februari 2019 een masterclass vonnis schrijven verzorgen.
  Deze activiteit bestaat uit twee delen. Het eerste deel vindt plaats op 7 februari 2019 van 19:00 uur tot 21:00 uur en bestaat uit een instructie en overhandiging van het dossier. Het vonnis dient vóór een nader door mr. W.A.M. van Schendel te bepalen harde deadline te worden ingeleverd. Op 28 februari reizen wij met de deelnemers af naar de Hoge Raad der Nederlanden om de vonnissen te bespreken. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een certificaat van deelname!
  Aanmelden is nu nog niet mogelijk, maar zal t.z.t. geschieden via een motivatiebrief. Deze behoeft niet lang te zijn, maar wel serieus van inhoud! Op basis van de motivatiebrief zullen de deelnemers namelijk worden geselecteerd.
  Hou onze website en facebookpagina goed in de gaten voor het startsein van de aanmeldprocedure!

  Instituut voor Strafrecht & Criminologie

  Het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden houdt zich bezig met onderzoek en onderwijs op respectievelijk het gebied van het straf(proces)recht en de criminologie. In dit kader vinden lezingen, promoties en oraties plaats die mede vanuit strafrechtelijk oogpunt erg interessant zijn om bij te wonen!

  Bekijk hier de agenda van het instituut.