+ 31 (0)71 527 7391 | sos@law.leidenuniv.nl

  Activiteiten & Borrels

  In onderstaand overzicht zijn alle aankomende activiteiten en borrels van SOS terug te vinden. Deelname aan activiteiten staat open voor alle leden van SOS. Afgezien van de jaarlijkse contributie zijn de activiteiten kosteloos, tenzij anders vermeld. Wij doen ons best zoveel mogelijk gevarieerde activiteiten te organiseren. Heb jij een goed idee? Of heb je vragen? Neem dan contact op met een van de assessoren, Demi Eliens of Robin Vosman, en mail naar sos@law.leidenuniv.nl.

  Benieuwd hoe de activiteiten zijn geweest die SOS al georganiseerd heeft? Op onze blog lees je de verslagen van alle activiteiten, evenals de interviews met onze leden van de maand! Check onze blog dus snel!

  Agenda

  31 januari: Bezoek ZSM!
  ZSM is een belangrijk onderdeel van de vernieuwende en huidige rechtspraktijk. Helaas wordt daar in onze master niet veel aandacht aan gewijd. Niet getreurd! SOS voorziet daarin!
  Op donderdag 31 januari zal SOS een bezoek brengen aan de Haagse ZSM-locatie. Zo zal het bezoek onder andere bestaan uit een voorlichting door de ketenpartners, een rondleiding op de ZSM-werkvloer en een rondleiding bij de Opvang Verwarde Personen. Daarnaast zal een officier van justitie een casus behandelen, waarna ruimte is voor een discussie over de ZSM-werkwijze.
  Zie jij ook het belang ervan in om op de hoogte te zijn van deze relatief nieuwe, maar zeer belangrijke werkwijze in het strafrecht? Altijd al nieuwsgierig geweest hoe het eraan toegaat op de ZSM-werkvloer? Benieuwd naar de visie van de ketenpartners op deze werkwijze en klaar om een stevige discussie aan te gaan met een Officier van Justitie?
  Meld je dan nu aan! Let op! De aanmeldtermijn is verlengd. Aanmelden is mogelijk tot 21 januari door een mail te sturen naar sos@law.leidenuniv.nl onder vermelding van ‘Aanmelden ZSM’.
  Bij twijfel of vragen over deze activiteit kun je contact opnemen met Linda via sos@law.leidenuniv.nl.

  7 & 28 februari: Masterclass vonnisschrijven in samenwerking met de Hoge Raad der Nederlanden!
  Niemand minder dan de vice-president en voorzitter van de Strafkamer van de Hoge Raad, mr. W.A.M. van Schendel, zal op 7 en 28 februari 2019 een masterclass vonnis schrijven verzorgen.
  Deze activiteit bestaat uit twee delen. Het eerste deel vindt plaats op 7 februari 2019 van 19:00 uur tot 21:00 uur en bestaat uit een instructie en overhandiging van het dossier. Het vonnis dient vóór een nader door mr. W.A.M. van Schendel te bepalen harde deadline te worden ingeleverd. Op 28 februari reizen wij met de deelnemers af naar de Hoge Raad der Nederlanden om de vonnissen te bespreken. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een certificaat van deelname!
  Aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar sos@law.leidenuniv.nl onder vermelding van ‘masterclass vonnis schrijven’.
  Let op! In eerdere correspondentie is vermeld dat je je kan aanmelden voor deze activiteit door het sturen van een korte motivatiebrief en cv. Dit is niet meer nodig!

  14 februari: Studiereis- en Valentijnsborrel!
  Op 14 februari is het weer tijd voor een SOS-borrel. Deze zal plaatsvinden van 16.00 tot 18.00 uur in café de Keyzer. Tijdens deze borrel is er ruimte voor vragen over de studiereis en krijg je uiteraard het eerste drankje en een lekkere bitterbal van ons.
  Mocht je twijfelen om langs te komen, omdat je eigenlijk Valentijnsplannen hebt? Geen zorgen! De borrel is om 18:00 uur afgelopen. 
  Wij hebben er zin in, hopelijk tot dan!

  27 maart: Lezing ‘Ter dood veroordeelden in de VS’!
  Op woensdagmiddag 27 maart a.s. zal Merel Pontier een lezing verzorgen over ter dood veroordeelden in de VS.
  Merel Pontier heeft strafrecht gestudeerd in Rotterdam, heeft meerdere malen in de VS gewerkt o.a. op het gebied van dood strafzaken en zet zich al een aantal jaar in voor de ter dood veroordeelde Amerikaan Clinton Young. Wellicht hebben jullie de Nederlandse documentaire “Deal met de Dood’’ over zijn strafzaak gezien?!
  In haar lezing zal zij vertellen over Clinton’s strafzaak, over de doodstraf in het algemeen en haar eigen ervaringen.
  Nieuwsgierig? Hou dan onze website en social media in de gaten.

  27 maart: Alumni borrel – ‘In gesprek met de leden’
  Op woensdagavond 27 maart zal SOS van 19.00 tot 21.00 uur borrelen in de Keyzer! Deze borrel is zowel voor actieve als voor alumni leden. Dus heb jij altijd al eens willen weten waar de alumni leden na hun studie terecht zijn gekomen of ben jij als alumni lid benieuwd hoe de huidige masterstudenten de studie ervaren? Grijp dan deze kans! Uiteraard zal het eerste drankje weer voor onze rekening zijn!

  Afgelopen activiteiten & borrels

  Klik hier voor het verslag van het bezoek aan de Schietvereniging!
  Klik hier voor het verslag van de debatavond ‘Kraak de zaak’!
  Klik hier voor het verslag van het bezoek aan BijzonderStrafrecht Advocatuur!
  Klik hier voor het verslag van de lezing over de kroongetuige in het strafproces, door Onno de Jong en Hans-Jan Bussink!

  Instituut voor Strafrecht & Criminologie

  Het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden houdt zich bezig met onderzoek en onderwijs op respectievelijk het gebied van het straf(proces)recht en de criminologie. In dit kader vinden lezingen, promoties en oraties plaats die mede vanuit strafrechtelijk oogpunt erg interessant zijn om bij te wonen!

  Bekijk hier de agenda van het instituut.