+ 31 (0)71 527 7391 | bestuur@sos-leiden.nl

Activiteiten & Borrels

In onderstaand overzicht zijn alle aankomende activiteiten en borrels van SOS terug te vinden. Deelname aan activiteiten staat open voor alle leden van SOS. Afgezien van de jaarlijkse contributie zijn de activiteiten kosteloos, tenzij anders vermeld. Wij doen ons best zoveel mogelijk gevarieerde activiteiten te organiseren. Heb jij een goed idee? Of heb je vragen? Neem dan contact op met een van de assessoren, Victoria Vlaanderen of Jolande Geense, en mail naar bestuur@sos-leiden.nl.

Benieuwd hoe de activiteiten zijn geweest die SOS al georganiseerd heeft? Op onze blog lees je de verslagen van alle activiteiten, evenals de interviews met onze leden van de maand! Check onze blog dus snel!

Agenda

23 februari 13:30: International Criminal Court (ICC)
23 februari reist de SOS-delegatie af naar Den Haag om een bezoekje te brengen aan het International Criminal Court (ICC). Het Internationaal Strafhof is een permanent hof voor het vervolgen van personen die verdacht worden van genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden zoals deze zijn omschreven in het statuut.

Programma:
12:30:
Verzamelen op Leiden Centraal
13:30:
Entree ICC
13:45:
Welkomswoord
14:30:
Presentatie over het Hof en de huidige ontwikkelingen,
gevolgd door een Q&A
15:00:
Mogelijkheid tot het bijwonen van een hoorzitting

Heb jij ook altijd al een kijkje achter de schermen willen nemen en meer willen weten over het Strafhof?
Meld je dan aan via onderstaand inschrijfformulier

Voornaam*

Achternaam*

E-mailadres*

14 mei 14:30-16:30: Cleerdin & Hamer
Cleerdin & Hamer is een groot advocatenkantoor in Amsterdam, Rotterdam, Alkmaar en Almere. SOS heeft nauwe banden met het kantoor, voornamelijk door advocaat Patrick van der Meij die ons elk jaar met open armen ontvangt in Amsterdam. Hij zal ons vertellen over het reilen en zeilen van het kantoor bij het bezoek.
Aanmelden kan via onderstaand inschrijfformulier

Voornaam*

Achternaam*

E-mailadres*

Afgelopen activiteiten & borrels

Klik hier voor het verslag van het bezoek aan de schietvereniging!
Klik hier voor het verslag van de lezing van De Gelukkige Jurist!
Klik hier voor het verslag van de opnames van “Weet Ik Veel!”

Instituut voor Strafrecht & Criminologie

Het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden houdt zich bezig met onderzoek en onderwijs op respectievelijk het gebied van het straf(proces)recht en de criminologie. In dit kader vinden lezingen, promoties en oraties plaats die mede vanuit strafrechtelijk oogpunt erg interessant zijn om bij te wonen!

Bekijk hier de agenda van het instituut.