+ 31 (0)71 527 7391 | sos@law.leidenuniv.nl

  Activiteiten & Borrels

  In onderstaand overzicht zijn alle aankomende activiteiten en borrels van SOS terug te vinden. Deelname aan activiteiten staat open voor alle leden van SOS. Afgezien van de jaarlijkse contributie zijn de activiteiten kosteloos, tenzij anders vermeld. Wij doen ons best zoveel mogelijk gevarieerde activiteiten te organiseren. Heb jij een goed idee? Of heb je vragen? Neem dan contact op met een van de assessoren, Sara Beusen of Ashley de Wit, en mail naar sos@law.leidenuniv.nl.

  Benieuwd hoe de activiteiten zijn geweest die SOS al georganiseerd heeft? Op onze blog lees je de verslagen van alle activiteiten, evenals de interviews met onze leden van de maand! Check onze blog dus snel!

  Aankomende activiteiten

  Coachingstraject – voorgeleiding nabootsen
  (alleen voor masterstudenten)
  woensdag 11 november 2020

  SOS is door de afdeling Strafrecht benaderd om een coachingsdag voor haar rekening te nemen. Met veel enthousiasme kunnen we jullie mededelen dat deze dag in het teken zal staan van het opdoen van praktijkervaring. Deze week zal er een zaaksdossier op Brightspace worden gepubliceerd. Dit dien je als advocaat of officier van justitie voor te bereiden. Op 11 november 2020 krijg je – in aanwezigheid van een rechter-commissaris van de rechtbank Rotterdam – de gelegenheid om je standpunten naar voren te brengen. Vervolgens zal de rechter-commissaris de balans opmaken en een beslissing nemen: moet de verdachte 14 dagen vast blijven zitten? 
  Houd de Brightspace-pagina van de master in de gaten! 

  Kroongetuigen – deel I 
  Live college (online) door prof. mr. Crijns
  24 november 2020 16:00 uur
  Meer dan ooit speelt de kroongetuige een belangrijke rol in de aanpak van de georganiseerde criminaliteit, met alle gevolgen van dien. Hoog tijd om nader in te gaan om deze bewijsvoering in het strafproces. SOS zal met een tweeluik aandacht besteden aan dit onderwerp. We beogen daarmee een goede discussie te faciliteren over de haken en ogen van de kroongetuige in het strafproces. Op 24 november zal prof. Crijns een inleidend online live college geven over de kroongetuige. Er zal ook veel ruimte zijn om vragen te stellen. Dit college is een voorbereiding op het tweede deel waarin de strafrechtadvocatuur (Cleerdin&Hamer) en het openbaar ministerie (Landelijk Parket) zullen deelnemen aan een discussie met studenten. 
  Deelname aan dit tweeluik is wat ons betreft essentieel voor de strafjurist anno 2020!
  Schrijf je hier in.

  Heb je tips of suggesties voor activiteiten? Laat het Ashley of Sara weten door een e-mail te sturen naar sos@law.leidenuniv.nl.

  Afgelopen activiteiten

  Onderstaand zijn de activiteiten van het jaar 2020-2021 om je een inkijkje te geven in wat SOS zoal organiseert! 

  De online Strafrecht Pubquiz van 22 oktober. 

  Het Juridisch Congres over ‘Deskundigenbewijs in het Strafproces’ van 24 september 2020. Klik hier voor een verslag.

       Kennismakingsborrel van 10 september 2020 in café de Keyzer. 

  De activiteiten van het jaar 2019-2020

  Klik hier voor het verslag van de College Tour met Peter Plasman.

  Klik hier voor het verslag van het bezoek aan de Schietvereniging.

  Klik hier voor het verslag van het bezoek aan Haagrecht Advocaten.

  Klik hier voor het verslag van de Strafrecht Pubquiz.

  Klik hier voor het verslag van het bezoek aan de Rechtbank Den Haag.

  Instituut voor Strafrecht & Criminologie

  Het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden houdt zich bezig met onderzoek en onderwijs op respectievelijk het gebied van het straf(proces)recht en de criminologie. In dit kader vinden lezingen, promoties en oraties plaats die mede vanuit strafrechtelijk oogpunt erg interessant zijn om bij te wonen!

  Bekijk hier de agenda van het instituut.