+ 31 (0)71 527 7391 | sos@law.leidenuniv.nl

  Activiteiten & Borrels

  In onderstaand overzicht zijn alle aankomende activiteiten en borrels van SOS terug te vinden. Deelname aan activiteiten staat open voor alle leden van SOS. Afgezien van de jaarlijkse contributie zijn de activiteiten kosteloos, tenzij anders vermeld. Wij doen ons best zoveel mogelijk gevarieerde activiteiten te organiseren. Heb jij een goed idee? Of heb je vragen? Neem dan contact op met een van de assessoren, Demi Eliens of Robin Vosman, en mail naar sos@law.leidenuniv.nl.

  Benieuwd hoe de activiteiten zijn geweest die SOS al georganiseerd heeft? Op onze blog lees je de verslagen van alle activiteiten, evenals de interviews met onze leden van de maand! Check onze blog dus snel!

  Agenda

  10 december: Opnames ‘Weet Ik Veel’! – Deze activiteit zit vol!
  Hoewel deze activiteit vol zit, kun je je altijd aanmelden voor een plekje op de reservelijst door een
  e-mailbericht te sturen naar sos@law.leidenuniv.nl onder vermelding van ‘Reservelijst Weet ik Veel’.
  De opnames vinden plaats op maandag 10 december aanstaande van 17.00 – 22.30 uur bij het Mediapark in Hilversum (Studio 24). We nemen te zijner tijd contact op met de deelnemers aangaande de reis ernaartoe.
  Voor vragen over deze activiteit kunnen jullie contact opnemen met Robin via sos@law.leidenuniv.nl!

  10 januari: Kantoorbezoek Sjöcrona • van Stigt advocaten!
  Op donderdagmiddag 10 januari zal een delegatie van SOS om 13.30 uur een bezoek brengen aan het kantoor Sjöcrona • van Stigt Advocaten. Het kantoor is o.a. gespecialiseerd in het commune strafrecht, het medisch strafrecht, overlevering en uitlevering, fiscaal strafrecht en het
  (financieel-)economisch strafrecht.
  Tijdens het bezoek krijgen wij een kijkje in de ‘keuken’ van het kantoor. Zo krijgen wij een presentatie over het financieel-economisch strafrecht en zullen wij een casus moeten oplossen. Het bezoek zal worden afgesloten met een borrel.
  Ben jij benieuwd naar een strafrechtkantoor in Den Haag? Meld je dan nu aan via sos@law.leidenuniv.nl onder vermelding van ‘Kantoorbezoek svs advocaten’. Wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!
  Vragen over dit kantoorbezoek? Neem dan contact op met Linda via sos@law.leidenuniv.nl!

  31 januari: Bezoek ZSM!
  ZSM is een belangrijk onderdeel van de vernieuwende en huidige rechtspraktijk. Helaas wordt daar in onze master niet veel aandacht aan gewijd. Niet getreurd! SOS voorziet daarin!
  Op donderdag 31 januari zal SOS een bezoek brengen aan de Haagse ZSM-locatie. Zo zal het bezoek onder andere bestaan uit een voorlichting door de ketenpartners, een rondleiding op de ZSM-werkvloer en een rondleiding bij de Opvang Verwarde Personen. Daarnaast zal een officier van justitie een casus behandelen, waarna ruimte is voor een discussie over de ZSM-werkwijze.
  Zie jij ook het belang ervan in om op de hoogte te zijn van deze relatief nieuwe, maar zeer belangrijke werkwijze in het strafrecht? Altijd al nieuwsgierig geweest hoe het eraan toegaat op de ZSM-werkvloer? Benieuwd naar de visie van de ketenpartners op deze werkwijze en klaar om een stevige discussie aan te gaan met een Officier van Justitie?
  Meld je dan nu aan! Aanmelden is mogelijk tot 14 januari door een mail te sturen naar sos@law.leidenuniv.nl onder vermelding van ‘Aanmelden ZSM’.
  Bij twijfel of vragen over deze activiteit kun je contact opnemen met Linda via sos@law.leidenuniv.nl.

  7 & 28 februari 2019: Masterclass vonnisschrijven in samenwerking met de Hoge Raad der Nederlanden!
  Niemand minder dan de vice-president en voorzitter van de Strafkamer van de Hoge Raad, mr. W.A.M. van Schendel, zal op 7 en 28 februari 2019 een masterclass vonnis schrijven verzorgen.
  Deze activiteit bestaat uit twee delen. Het eerste deel vindt plaats op 7 februari 2019 van 19:00 uur tot 21:00 uur en bestaat uit een instructie en overhandiging van het dossier. Het vonnis dient vóór een nader door mr. W.A.M. van Schendel te bepalen harde deadline te worden ingeleverd. Op 28 februari reizen wij met de deelnemers af naar de Hoge Raad der Nederlanden om de vonnissen te bespreken. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een certificaat van deelname!
  Aanmelden is nu nog niet mogelijk, maar zal t.z.t. geschieden via een motivatiebrief. Deze behoeft niet lang te zijn, maar wel serieus van inhoud! Op basis van de motivatiebrief zullen de deelnemers namelijk worden geselecteerd.
  Hou onze website en facebookpagina goed in de gaten voor het startsein van de aanmeldprocedure!

  Afgelopen activiteiten & borrels

  Klik hier voor het verslag van het bezoek aan de Schietvereniging!
  Klik hier voor het verslag van de debatavond ‘Kraak de zaak’!
  Klik hier voor het verslag van het bezoek aan BijzonderStrafrecht Advocatuur!
  Klik hier voor het verslag van de lezing over de kroongetuige in het strafproces, door Onno de Jong en Hans-Jan Bussink!

  Instituut voor Strafrecht & Criminologie

  Het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden houdt zich bezig met onderzoek en onderwijs op respectievelijk het gebied van het straf(proces)recht en de criminologie. In dit kader vinden lezingen, promoties en oraties plaats die mede vanuit strafrechtelijk oogpunt erg interessant zijn om bij te wonen!

  Bekijk hier de agenda van het instituut.