+ 31 (0)71 527 7391 | sos@law.leidenuniv.nl

  Activiteiten & Borrels

  In onderstaand overzicht zijn alle aankomende activiteiten en borrels van SOS terug te vinden. Deelname aan activiteiten staat open voor alle leden van SOS. Afgezien van de jaarlijkse contributie zijn de activiteiten kosteloos, tenzij anders vermeld. Wij doen ons best zoveel mogelijk gevarieerde activiteiten te organiseren. Heb jij een goed idee? Of heb je vragen? Neem dan contact op met een van de assessoren, Dagmar de Groot of Lotte Doornebal, en mail naar sos@law.leidenuniv.nl.

  Benieuwd hoe de activiteiten zijn geweest die SOS al georganiseerd heeft? Op onze blog lees je de verslagen van alle activiteiten, evenals de interviews met onze leden van de maand! Check onze blog dus snel!

  Aankomende activiteiten

  Op 20 februari om 20.00 uur vindt de locatiebekendmakingsborrel van de studiereis plaats. Tijdens deze borrel in Café de Keyzer wordt de bestemming van de studiereis onthuld en kan je terecht voor al je vragen.

  Op 28 februari van 09.00 tot 13.00 uur zullen we de rechtbank Den Haag bezoeken en een interessante zitting bijwonen. Vooraf zal je een casus opgestuurd krijgen. Deze casus zal voor de zitting besproken worden. Vervolgens zullen we een rondleiding in de rechtbank krijgen. Na de zitting zal de zaak worden besproken en krijgen we de mogelijkheid om de rechtbank vragen te stellen. Hierna zal worden afgesloten met een lekkere lunch. Aanmelden is mogelijk t/m zondag 16 februari.

  Op 5 maart om 20.00 uur vindt de themabekendmakingsborrel van het congres plaats. Tijdens deze borrel in Café de Keyzer wordt het thema van het congres bekend gemaakt en heb je direct de mogelijkheid je in te schrijven.


  Afgelopen activiteiten

  Onderstaand zijn de activiteiten van het jaar 2019-2020 om je een inkijkje te geven in wat SOS zoal organiseert!

  Klik hier voor het verslag van de College Tour met Peter Plasman.

  Klik hier voor het verslag van het bezoek aan de Schietvereniging.

  Klik hier voor het verslag van het bezoek aan Haagrecht Advocaten.

  Klik hier voor het verslag van de Strafrecht Pubquiz.

  Instituut voor Strafrecht & Criminologie

  Het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden houdt zich bezig met onderzoek en onderwijs op respectievelijk het gebied van het straf(proces)recht en de criminologie. In dit kader vinden lezingen, promoties en oraties plaats die mede vanuit strafrechtelijk oogpunt erg interessant zijn om bij te wonen!

  Bekijk hier de agenda van het instituut.