+ 31 (0)71 527 7391 | bestuur@sos-leiden.nl

  Bestuur SOS Leiden

  De sollicitaties voor het 82e bestuur zijn helaas gesloten!

  fotoofficieel

  Het bestuur 2017/2018 van dé studievereniging over strafrecht in Leiden bestaat uit vijf studenten die zich in verschillende fases van hun studie Rechtsgeleerdheid en de Master Strafrecht bevinden aan de Universiteit Leiden.

  Het huidige bestuur bestaat uit:
  Annemieke Hoevers, Praeses
  Rosanne Moorman, Ab-actis
  Kim van Muiswinkel, Quaestor
  Victoria Vlaanderen, Assessor primus
  Jolande Geense, Assessor secundus

  3

  Annemieke Hoevers, Praeses
  Annemieke, 24 jaar, zit momenteel in de master Strafrecht en Fiscaal Recht. Ze heeft als buitengriffier bij de rechtbank gewerkt en heeft veel vrijwilligerswerk gedaan. Zo heeft ze zich ingezet bij de kinderspellen op Dutch Kingsday in San Francisco, in de gracht gezwommen voor het Spierfonds, was ze gastspreker bij de weekendklas van Jes Rijnland en heeft ze in Coming out the musical voor en door jongeren gespeeld. Ook heeft ze met haar studentenvereniging A.L.S.V Quintus de Museumnacht en de introductieweek voor nieuwe studenten (EL CID) georganiseerd. Daarnaast speelde ze in de jaarlijkse musical en heeft ze zich ingezet in de Goede Doelencommissie.

  Ze heeft voor het strafrecht gekozen omdat ze dit het interessantste rechtsgebied vindt. Ze is lid geworden bij SOS Leiden omdat het altijd naar plekken toegaat waar je in je eentje nooit zou komen of voor elkaar kunt krijgen. Ook heb je door de gezamenlijke interesse in strafrecht met veel mensen gelijk een klik. Als praeses leidt Annemieke de vergaderingen, de ALV’s en is ze de eindverantwoordelijke van het bestuur.

  Afbeeldingsresultaten voor linkedin logo

   

   

  2

  Rosanne Moorman, Ab-Actis
  Rosanne, 23 jaar, zit in het derde jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid. Naast haar studie zit ze bij de studentenvereniging L.V.V.S Augustinus waar ze afgelopen jaar voorzitter was van de Goede Doelencommissie. Ook zet ze zich in voor het Rode Kruis en is ze vrijwilliger bij Amnesty International waar ze mensen voorlicht over mensenrechten op festivals en bijeenkomsten. Op haar vrije dagen helpt ze in het dierenasiel bij de verzorging van allerlei soorten dieren die daar opvang krijgen.

  Rosanne heeft voor SOS  Leiden gekozen omdat haar interesse vanaf het eerste college bij het strafrecht ligt. Ook al zit ze nog in de bachelor en krijgt ze dus ook nog andere vakken, dit is waar ze verder mee wil. Als Ab-actis is Rosanne verantwoordelijk voor de website, de social media en verzorgt ze de maandelijkse nieuwsbrieven.

  Afbeeldingsresultaten voor linkedin logo

  5

  Kim van Muiswinkel, Quaestor
  Kim, 25 jaar, zit in de master ondernemingsrecht. De master strafrecht heeft ze onlangs afgerond. Ze is te vinden in de rechtbank als buitengriffier en ze houdt van reizen. Ze heeft zich afgelopen jaar voor SOS Leiden ingezet als penningmeester in de Studiereiscommissie! Kim heeft voor het strafrecht gekozen omdat het een uitdagend en interessant gebied is, het gaat direct over personen met grote belangen, zowel bij het slachtoffer als bij de verdachte.

  Kim heeft voor SOS Leiden gekozen als aanvulling op de studie om mensen die dezelfde interesse voor strafrecht hebben te leren kennen. Daarnaast is het de ideale combinatie van serieuze en sociale activiteiten om zo meer over het strafrecht te weten kunnen komen!
  Als quaestor is ze verantwoordelijk voor alle financiële zaken van SOS Leiden.

  4

  Victoria Vlaanderen, Assessor primus
  Victoria, 25 jaar, zit in de master strafprocesrecht. Naast het studeren is ze veel bezig met hockey, ze traint namelijk vier keer per week en ze is aanvoerder van haar eigen damesteam. Daarnaast traint ze samen met een vriend een bedrijfshockeyteam. Victoria heeft al een aantal commissies op haar naam staan. Zo heeft ze zich ingezet voor de Lustrumcommissie en Thorturecommissie van de hockeyvereniging Thor, heeft ze de opleidingscommissie van Journalistiek gedaan, was ze commissielid van de Gemeente Muiden en bekleedt ze een aantal politieke functies bij de plaatselijke VVD.

  Ze is lid geworden bij SOS Leiden omdat ze aan het begin van haar master leerde dat de studievereniging echt bij strafrecht hoort, ze verdiepen elkaar. Ook leer je natuurlijk veel mensen kennen op de activiteiten die SOS Leiden organiseert. Victoria is Assessor primus. Samen met de Assessor secundus organiseert ze dit jaar de activiteiten de borrels. Ook valt het samenstellen van de Studiereiscommissie onder haar verantwoordelijkheid en begeleidt ze deze bij het organiseren van de reis.

  Afbeeldingsresultaten voor linkedin logo

  1

  Jolande Geense, Assessor secundus
  Jolande, 23 jaar, zit in de master strafrecht. Ze heeft al een eerder bestuursjaar gedaan, ze was namelijk quaestor bij Grotius! Ook heeft ze al een aantal commissies op haar naam staan. Zo heeft ze in de Gent-Leiden commissie gezeten en doet ze nu de mastercommissie bij Grotius.  Jolande vindt strafrecht leuk omdat het midden in de samenleving staat, het is het eerste soort recht waar de meeste mensen aan denken als je het over rechten hebt. Je komt het overal tegen.

  Jolande zit in het bestuur van SOS Leiden om andere mensen enthousiast te maken over het strafrecht en hier zelf mee te kunnen werken tijdens de master. Ze heeft de functie Assessor secundus wat inhoudt dat ze samen met de Assessor primus verantwoordelijk is voor de organisatie van de activiteiten en de borrels. Ook begeleidt ze de congrescommissie die ze halverwege dit jaar samenstelt bij het organiseren van het jaarlijkse congres.

  Afbeeldingsresultaten voor linkedin logo

   

   

   

  Voorgaande besturen

  Bestuur 2016-2017
  Hannah Lockhorst, Praeses
  Marina Kramer, Ab-actis
  Emilian Lock, Quaestor
  Rosanne Lagerweij, Assessor Primus
  Franck Budde, Assessor Secundus

  Bestuur 2015 – 2016
  Teuntje Vis, voorzitter
  Dynah Dettingmeyer, secretaris
  Anouk Koster, penningmeester
  Danique Lammerts van Bueren, assessor activiteiten I
  Doris Maat, assessor activiteiten II

  Bestuur 2014 – 2015
  Hannah de Ruijter, voorzitter
  Kevin Haak, secretaris
  Irene Spierings, penningmeester
  Marieke Kocken, assessor activiteiten I
  Job Starreveld, assessor activiteiten II

  Bestuur 2013 – 2014
  Muriël Borghoutsvoorzitter
  Laura Schoutsensecretaris
  Chaemin Kongpenningmeester
  Céline Taverneassessor activiteiten