+ 31 (0)71 527 7391 | sos@law.leidenuniv.nl

  Bestuur SOS Leiden

  82e zoekt 83e!

  Groepsfoto

  Het bestuur 2018/2019 van dé studievereniging over strafrecht in Leiden bestaat uit vijf studenten die zich in verschillende fases van hun studie Rechtsgeleerdheid en de master Straf- en strafprocesrecht bevinden aan de Universiteit Leiden.

  Het huidige bestuur bestaat uit:
  Linda van der Knaap, Praeses
  Silke te Braake, Ab Actis
  Patty van der Bent, Quaestrix
  Demi Eliens, Assessor Primus
  Robin Vosman, Assessor Secundus

  Linda

  Linda van der Knaap, Praeses
  Linda, 27 jaar, zit momenteel in de master straf- en strafprocesrecht. Ze heeft zich voor verschillende commissies binnen JFV Grotius ingezet. Daarnaast is ze als juridisch adviseur werkzaam geweest bij Stichting de Haagse Wetswinkel. Momenteel is Linda werkzaam als vrijwilliger in de functie van studentdocent bij Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Als studentdocent verzorgt zij colleges voor ouderen over het strafrecht. Linda heeft voor het strafrecht gekozen, omdat zij dit het interessantste rechtsgebied vindt. Het is het speelveld waar ratio en emotie elkaar treffen. Dat maakt het strafrecht bij uitstek een zeer dynamisch en uitdagend rechtsgebied.

  Linda heeft voor SOS gekozen, omdat je via SOS gemakkelijker een kijkje kunt nemen in de strafrechtelijke keuken. Bovendien is het leuk om mensen met een gezamenlijke interesse te ontmoeten. Als Praeses leidt Linda de vergaderingen en de ALV’s, onderhoudt zij het contact met de Afdeling Strafrecht van de Universiteit Leiden en is zij de eindverantwoordelijke van het bestuur.

  Afbeeldingsresultaten voor linkedin logo

   

   

  Silke

  Silke te Braake, Ab Actis
  Silke, 22 jaar, zit in het derde jaar van de bachelor Notarieel recht. Daarnaast heeft ze het afgelopen jaar de bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond. Naast haar studie is ze lid bij de studentenvereniging L.V.V.S. Augustinus waar ze zich de afgelopen jaren heeft ingezet in meerdere commissies, waaronder de Commissie Eigen Huis en de Integraalcommissie. Ook heeft ze vrijwilligerswerk gedaan bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel en is ze student-assistent bij het Instituut voor Bouwrecht.

  Silke heeft voor SOS gekozen omdat, ondanks dat ze nu nog in haar bachelor zit, ze weet dat ze verder wil in het strafrecht. SOS vormt hierbij een goede manier om verder kennis te maken met het strafrecht an sich, met de strafrechtelijke praktijk en om mensen te leren kennen met dezelfde interesses. Als Ab Actis is Silke verantwoordelijk voor de website, de social media-kanalen en verzorgt ze de maandelijkse nieuwsbrief.

  Afbeeldingsresultaten voor linkedin logo

  Patty

  Patty van der Bent, Quaestrix
  Patty, 26 jaar, volgt de master International Migration and Refugee Law aan de VU. Onlangs heeft ze de master straf- en strafprocesrecht in Leiden afgerond. Patty heeft als juridisch begeleider bij Vluchtelingenwerk gewerkt. Daarnaast is ze taalcoach, loopt ze jaarlijkscollecte voor het Reumafonds en telt ze stemmen bij verkiezingen. Patty heeft voor het strafrecht gekozen, omdat ze dit een interessant rechtsgebied vindt. Het strafrecht spreekt namelijk erg tot de verbeelding. Door alle advocatenseries die ze vroeger keek, heeft het strafrecht haar erg aangetrokken en heeft ze destijds besloten de master straf- en strafprocesrecht te gaan volgen.

  Patty heeft zich aangesloten bij SOS, omdat dit een mooie manier is om je medestudenten te leren kennen. Daarnaast is het ook erg interessant om een kijkje te kunnen nemen bij advocatenkantoren, rechtbanken en het OM. Patty houdt bovendien wel van een borreltje en die organiseert SOS met regelmaat! Als Quaestrix bij SOS is ze verantwoordelijk voor de financiën, de acquisitie en de ledenadministratie.

  Afbeeldingsresultaten voor linkedin logo

  Demi

  Demi Eliens, Assessor Primus
  Demi, 24 jaar, is in februari begonnen aan de master straf- en strafprocesrecht. Demi werkt al zes jaar bij een Gerechtsdeurwaarderskantoor. Daarnaast is ze vier jaar lid geweest van K.S.R.V. Njord. Hier heeft ze verschillende commissies gedaan, zoals de tapcommissie, de extern roeiencommissie en de merchandisecommissie. Demi heeft voor de master straf- en strafprocesrecht gekozen, omdat deze master haar het boeiendste en interessantste leek. Sommige mensen vragen haar of het niet vervelend is om in februari (halverwege het studiejaar) in te stromen, maar Demi vindt juist dat het een goede manier is om rustig aan het masterniveau te wennen.

  Demi heeft voor SOS gekozen om nieuwe mensen te ontmoeten, maar uiteraard ook voor de leuke en interessante activiteiten die worden georganiseerd. Als Assessor Primus zal Demi samen met de Assessor Secundus de activiteiten organiseren. Daarnaast zal ze de studiereiscommissie begeleiden.

  Afbeeldingsresultaten voor linkedin logo

  Robin

  Robin Vosman, Assessor Secundus
  Robin, 22 jaar, is momenteel bezig met de master straf- en strafprocesrecht. Naast haar studie werkt ze als juridisch secretaresse bij Cleerdin & Hamer Advocaten. Daarnaast zet ze zich op vrijwillige basis in als juridisch adviseur bij de Stichting Juridisch Spreekuur Gedetineerden. In het najaar van 2017 heeft ze een semester aan The University of East Anglia gestudeerd. Ze is begonnen aan de master straf- en strafprocesrecht, omdat dit volgens haar het interessantste en meest dynamische rechtsgebied is. Daarbij heeft haar student-stage bij Cleerdin & Hamer Advocaten haar er definitief van overtuigd dat het strafrecht het leukste rechtsgebied is. Vandaar ook de keuze voor SOS. SOS brengt studenten met een gemeenschappelijke interesse voor het strafrecht bij elkaar en daarbij is het dé mogelijkheid om zoveel mogelijk met het strafrecht bezig te zijn.

    Als Assessor Secundus organiseert Robin de activiteiten en begeleidt zij de congrescommissie bij het organiseren van het jaarlijkse congres. Ze kijkt er dan ook naar uit om het congres ook dit jaar weer tot een groot succes te maken. Daarnaast hoopt zij veelzijdige activiteiten te kunnen organiseren die voor studenten zoveel mogelijk kanten van het strafrecht belichten.

  Afbeeldingsresultaten voor linkedin logo

   

   

   

  Voorgaande besturen

  Bestuur 2017-2018
  Annemieke Hoevers, Praeses
  Rosanne Moorman, Ab Actis
  Kim van Muiswinkel, Quaestrix
  Victoria Vlaanderen, Assessor Primus
  Jolande Geense, Assessor Secundus

  Bestuur 2016-2017
  Hannah Lockhorst, Praeses
  Marina Kramer, Ab-actis
  Emilian Lock, Quaestor
  Rosanne Lagerweij, Assessor Primus
  Franck Budde, Assessor Secundus

  Bestuur 2015 – 2016
  Teuntje Vis, voorzitter
  Dynah Dettingmeyer, secretaris
  Anouk Koster, penningmeester
  Danique Lammerts van Bueren, assessor activiteiten I
  Doris Maat, assessor activiteiten II

  Bestuur 2014 – 2015
  Hannah de Ruijter, voorzitter
  Kevin Haak, secretaris
  Irene Spierings, penningmeester
  Marieke Kocken, assessor activiteiten I
  Job Starreveld, assessor activiteiten II

  Bestuur 2013 – 2014
  Muriël Borghoutsvoorzitter
  Laura Schoutsensecretaris
  Chaemin Kongpenningmeester
  Céline Taverneassessor activiteiten