+ 31 (0)71 527 7391 | sos@law.leidenuniv.nl

  Nationale Strafpleitcompetitie

  Nationale Strafpleitcompetitie 2018

  De Nationale Strafpleitcompetitie (NSPC) is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij rechtenstudenten van verschillende studieverenigingen uit het land tegen elkaar strijden om de titel van ‘beste studentstrafpleiter der NSPC’. Elke vereniging vaardigt een team van twee personen af. Elk team mag als officier van justitie of als raadsman pleiten aan de hand van echte strafdossiers en de twee beste teams staan uiteindelijk tegenover elkaar in de finale. De studenten zullen objectief beoordeeld worden door een speciaal geselecteerde jury, bestaande uit juristen uit de strafrechtspraktijk.

  De finale van de NSPC vond dit jaar plaats op 3 mei 2018 bij de rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem. SOS Leiden had dit jaar wederom het geluk twee teams te mogen afvaardigen.
  Zowel David Dekker en Bo Pouw, als Talat van Nispen en Stella van Meijl hadden de taak om SOS te vertegenwoordigen.
  Benieuwd hoe zij het ervan af brachten? Dit kun je lezen in onze blog.

  nspc

  Nationale Strafpleitcompetitie 2016

  In 2016 hebben Bart Jansen en Farid Aouragh de winst in de wacht gesleept voor SOS. Zij hebben niet alleen een wisselbeker gewonnen, tevens mochten zij in het nieuwe collegejaar beide stage lopen bij Cleerdin & Hamer in Amsterdam en kregen zij nieuwe wettenbundels voor het collegejaar 2016-2017. Lees hier het hele verslag!

  Winnaars NSPC kopie
  Winnaars NSPC 2016: Bart Jansen en Farid Aouragh