+ 31 (0)71 527 7391 | bestuur@sos-leiden.nl

Nationale Strafpleitcompetitie

De Nationale Strafpleitcompetitie (NSPC) is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij rechtenstudenten van verschillende studieverenigingen tegen elkaar strijden om de titel van ‘beste studentstrafpleiter der NSPC’. De studenten zullen beoordeeld worden door een speciaal geselecteerde jury, bestaande uit juristen uit de strafrechtspraktijk.

Dit jaar zal de NSPC plaatsvinden op 3 mei 2018. Elk team mag als officier van justitie of als raadsman pleiten en de twee beste teams staan uiteindelijk tegenover elkaar in de finale.

De aanmeldingen zijn helaas gesloten! Houd onze website en Facebook in de gaten voor updates over ons team en de competitie!

 

 

SOS Leiden had dit jaar het geluk twee teams te mogen afvaardigen. Zowel Jennifer Breet en Koen Mineur, als Rozemarijn Bergsma en Tim van Diest hadden de taak gekregen om SOS te vertegenwoordigen en de titel te verdedigen.

Ondanks hun goede prestaties slaagden beide teams er helaas niet in om door te gaan naar de finale en heeft SOS de beker moeten afstaan aan N.C.S.V. Dr. Nico Muller. Met elkaar hebben wij ter afsluiting nog een drankje gedronken in het Comedy Café in Amsterdam. Een zeer geslaagde middag!

Groepsfoto NSPC

 

De NSPC werd mede mogelijk gemaakt door:

Universiteit Leiden

 

 

Nationale Strafpleitcompetitie 2016

In 2016 hebben Bart Jansen en Farid Aouragh de winst in de wacht gesleept voor SOS. Zij hebben niet alleen een wisselbeker gewonnen, tevens mochten zij in het nieuwe collegejaar beide stage lopen bij Cleerdin & Hamer in Amsterdam en kregen zij nieuwe wettenbundels voor het collegejaar 2016-2017. Lees hier het hele verslag!

Winnaars NSPC kopie
Winnaars NSPC 2016: Bart Jansen en Farid Aouragh