+ 31 (0)71 527 7391 | sos@law.leidenuniv.nl

  Studiereis

  Van 21 t/m 26 april 2019 zal de studiereis van SOS plaatsvinden! Wij zullen met een delegatie van SOS de mooiste stad van Duitsland bezoeken: Berlijn!

  Op het programma staat onder andere een bezoek aan de Plötzensee gevangenis, waar wij een ‘guided tour’ door de gevangenis krijgen en aan het einde vragen mogen stellen aan de directeur van de gevangenis. De gevangenis is in opspraak geraakt toen in december 2017 vier mannen zijn ontsnapt door een ventilatieschacht.

  Ook een bezoek aan Hohenschönhausen mag niet ontbreken. Dit is een voormalige Stasi gevangenis waar duizenden gevangenen hebben gezeten onder onmenselijke omstandigheden.

  Daarnaast zullen wij een bezoek brengen aan de Nederlandse ambassade alwaar wij een rondleiding krijgen en in gesprek zullen treden met het hoofd van de politieke afdeling.

  Uiteraard mag ook een bezoek aan de rechtbank, het OM, de Berlijnse universiteit en een advocatenkantoor niet ontbreken.

  De reis zal een afwisseling zijn tussen strafrechtelijke activiteiten waar onder andere de opbouw na de tweede wereldoorlog zal worden belicht, culturele activiteiten en uiteraard ook vrije tijd.

  Inmiddels is de aanmeldperiode verstreken. Van 21 t/m 26 april 2019 zal SOS met een delegatie van 17 personen afreizen naar Berlijn om dit Duitse avontuur aan te gaan.

  Mocht je je hebben opgegeven, hou dan vooral je e-mailbox in de gaten. Binnenkort volgt er namelijk meer informatie!

   De studiereiscommissie heeft er in ieder geval erg veel zin in!

  Meer weten over de studiereiscommissie 2018-2019? Klik dan hier