Lid van de maand: November – Tom de Kroon

Hoi Tom! Vertel eens kort iets over jezelf. Wie ben jij? – “Ik ben Tom de Kroon. Ik ben 23 jaar en kom uit Oosterhout, vlakbij Breda. Naar Leiden is het wel een flink stuk reizen, vandaar dat ik in Leiden woon. Ik ben in 2012 met mijn bachelor begonnen, ook hier in Leiden, en ben hier toen komen wonen.”

Wat leuk! Waarom heb je voor Leiden gekozen en niet voor een universiteit in de buurt, zoals Tilburg? – “Tilburg vind ik geen mooie stad, dus dat viel sowieso al af. Ik heb in Leiden ook familie wonen, dus was hier al vaker geweest en kende de stad daardoor al wel een klein beetje voordat ik hier kwam wonen. Daarnaast staat Rechten in Leiden goed aangeschreven, dus dat speelde ook mee. Verder ben ik lid van L.V.V.S. Augustinus, ga ik vaak met mijn broer naar voetbalwedstrijden en werk ik als Database Researcher. Dat klinkt heel tof, maar is niet heel ingewikkeld. Ik krijg lijsten van evenementen en die moet ik in een database verwerken. Het voordeel is dat ik dit gewoon thuis kan doen en zelf kan bepalen wanneer en hoe lang ik dit doe. Omdat je er heel vrij in bent is het een handig baantje voor naast je studie.”

Lees het hele interview met Tom hier!