Spotlight: assessor primus

De komende tijd zullen we de verschillende functies uitlichten, met vandaag de functie van assessor primus. Ik stelde de huidige assessor primus, Dagmar de Groot, een aantal vragen over haar afgelopen jaar.

Q: Wat is het takenpakket van je functie?
A:
Als Assessor Primus ben je samen met de assessor secundus verantwoordelijk voor het organiseren van de activiteiten. Je benadert hiervoor verschillende kantoren en instanties. Daarnaast zorg je ervoor dat de leden goed geïnformeerd zijn over de activiteiten, en zorg je ervoor dat alles goed verloopt gedurende de activiteit. Naast het organiseren van de activiteiten begeleid je als Assessor Primus de reiscommissie.

Q: Wat is het leukste aan je functie?
A:
Het leukste aan mijn functie is dat je activiteiten kunt bedenken die je zelf graag zou willen doen en waar je tevens anderen blij mee kunt maken. Als een activiteit erg geslaagd was dan geeft dat veel voldoening. Daarnaast is het leuk dat je de reiscommissie leert kennen.

Q: Hoe zag je bestuursjaar eruit? Heb je er nog dingen naast gedaan?
A:
In mijn bestuursjaar hield ik me vooral bezig met het regelen van de activiteiten. Daarnaast had ik eens in de zoveel weken een vergadering met mijn bestuursgenoten. Ook had ik eens in de zoveel weken een vergadering met de reiscommissie. Naast mijn functie als Assessor Primus volgde ik vakken van de master Straf-en strafprocesrecht en heb ik stage gelopen bij een advocatenkantoor.

Q: Wat vond je het leukste evenement van SOS
A:
Een groot succes was wat mij betreft de SOS-strafrecht pubquiz. Samen met mijn bestuursgenoot Maxime heb ik met veel plezier vragen bedacht hiervoor. Iedereen deed enthousiast mee en het was leuk om op deze informele manier bezig te zijn met het strafrecht.

Q: Wat is het leukste moment van je bestuursjaar?
A:
Het leukste moment, eigenlijk momenten, in mijn bestuursjaar zijn de momenten met mijn bestuursgenoten geweest. We hebben samen veel leuke dingen gedaan, zoals een kerstdiner of poolen. Ook ben ik met de reiscommissie naar een jeu de boules baan geweest, wat erg geslaagd was.

Q: Waarom heb je gekozen voor een bestuursjaar?
A
Voordat ik bestuurslid werd, was ik al lid van SOS.Ik werd toen erg enthousiast van de activiteiten die het vorige bestuur organiseerde. Daarom besloot ik dat ik het komende studiejaar zelf activiteiten voor leden van SOS wilde gaan organiseren.

Q: Wil je nog iets meegeven aan geïnteresseerden?
A:
Een bestuursjaar is zeker een toegevoegde waarde aan je studententijd. Je leert er veel dingen van die je tijdens je studie niet leert. Daarnaast heb je het vooral ook erg gezellig met je bestuursgenoten en medestudenten. Ik zeg doen!

Heb je nog vragen voor Dagmar over haar functie? Stuur dan een mail naar sos@law.leidenuniv.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *