14 oktober 2015 – Pleittraining Cleerdin & Hamer

Het eerste kantoorbezoek van SOS 2015-2016 is een feit! Op 14 oktober zijn wij met een kleine selectie van SOS-leden hebben we een pleittraining van Cleerdin & Hamermogen volgen.

Voorafgaand aan de pleittraining kreeg iedere deelnemer een geanonimiseerde casus toegestuurd welke eenieder grondig diende te bestuderen. Voorafgaand aan de pleittraining heeft Mr. Patrick van der Meij een en ander verteld over het kantoor en zijn functie als advocaat. In de geanonimiseerde casus werd cliënt verdacht van het voor handen hebben en het verhandelen van drugs. Het dossier bestond hierbij o.a. uit camera-beelden van verdachte en verklaringen van getuigen die in het nadeel van cliënt wijzen. Aan de deelnemende SOS-leden was het de opdracht aanknopingspunten te vinden om cliënt voor de raadkamer gevangenhouding te verdedigen.

Na het gezamenlijk behandelen van de inhoudelijke casus hebben enigen in een pleitsessie de mogelijkheid gekregen de rol van rechter en de rol van advocaat op zich te nemen. Mr. Patrick van der Meij nam tijdens deze pleittraining de rol van Officier van Justitie op zich. De pleittraining bij Cleerdin & Hamer was dan ook zeer leerzaam en wat ons betreft zeer geslaagd.
Na deze leerzame en interessante dag hebben wij de avond gezellig afgesloten in Café de Ruis, samen met Mr. Patrick van der Meij en zijn collega’s. Al met al was deze pleittraining zowel een groot succes en zeer educatief. Wij hebben nu al zin in de volgende activiteit!
IMG_3708