+ 31 (0)71 527 7391 | sos@law.leidenuniv.nl | Volg ons op instagram op @ sos_leiden voor de meest actuele informatie.

  Nationale Strafpleitcompetitie

  De Nationale Strafpleitcompetitie (NSPC) is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij rechtenstudenten van verschillende studieverenigingen uit het land tegen elkaar strijden om de titel van ‘beste studentstrafpleiter der NSPC’. Elke vereniging vaardigt een team van twee personen af. Elk team mag als openbaar ministerie of als verdediging pleiten aan de hand van echte strafdossiers en de twee beste teams staan uiteindelijk tegenover elkaar in de finale. De studenten zullen objectief beoordeeld worden door een speciaal geselecteerde jury, bestaande uit juristen uit de strafrechtspraktijk.

  Dit jaar vindt de NSPC plaats op 12 mei 2022. Zou jij namens de Universiteit Leiden willen meedoen aan de Nationale Strafpleitcompetitie? Schrijf je dan nu hier in voor de voorronde van het NSPC, of via het kopje ‘Aanmelden activiteiten’! Je kan je inschrijven als duo. Schrijf je je alleen in? Dan zoeken wij een teamgenoot voor je!

  De voorrondes vinden op 25 maart 2022 om 16:00 plaats. Het beste duo zal het namens de Universiteit Leiden opnemen tegen andere universiteiten tijdens de Nationale Strafpleitcompetitie op 12 mei 2022! 

  De NSPC in afgelopen jaren

  De NSPC vond afgelopen jaar plaats op 10 mei 2019 in het Paleis van Justitie te Amsterdam. SOS Leiden had dit jaar wederom het geluk twee teams te mogen afvaardigen.
  Zowel Diederick van Rinsum & Linda van der Knaap, als Lucienne Diaz Murillo & Robin Pormes hadden de taak om SOS te vertegenwoordigen.

  Benieuwd hoe zij het ervan af brachten? Dit kun je lezen in onze blog.