28 oktober 2015 – Bezoek schietvereniging SVZ

Op woensdag 28 oktober heeft de befaamde activiteit van SOS plaatsgevonden: het bezoek aan de Schietvereniging Zoetermeer (SVZ).

Bij ontvangst werden wij voorzien van een kop koffie of thee. Bestuursvoorzitter Mark Vermaat heeft ons een interessanteg met de schietsport. Mark Vermaat heeft ons o.a. verteld over de geschiedenis van de vereniging, de procedure die men moet doorlopen om volwaardig lid te worden, en wanneer men een geweer en munitie thuis mag hebben. Hierna kregen wij de mogelijkheid om vragen te stellen die het bestuur van SVZ uitgebreid heeft beantwoord.

Na het vergaren van deze enorm interessante informatie, kregen wij de mogelijkheid om de geweren en pistolen die SVZ in bezit heeft, te bezichtigen. Ook kregen wij les in schieten met vuurwapens en luchtgeweren. De groep werd in tweeën gedeeld, waarbij de groepen elkaar afwisselden in het schieten met de verschillende soorten wapens. Het bestuur heeft ons begeleid in hoe wij met deze wapens behoorden te schieten. Ons werd o.a. uitgelegd wat de juiste houding voor de schietsport was, hoe wij het beste zicht hadden op ons doelwit, en hoe men nieuwe munitie in het geweer laadt. Ten slotte heeft het bestuur van SVZ een demonstratie gegeven in hoe een echte schietsporter te werk gaat.

De avond is klassiek afgesloten met een borreltje op de vereniging zelf. Met dank aan het bestuur van Schietvereniging Zoetermeer was deze activiteit wederom spannend, interessant en enorm leerzaam!

Groepsfoto uitleg landscape