18 februari 2016 – In gesprek met: Wiebe de Vries

Op donderdag 18 februari jongstleden kwam mr. Wiebe de Vries een lezing geven in Café Diner de Grote Beer te Leiden. Onder het genot van een drankje, hebben wij aandachtig geluisterd enzijn wij meer te weten gekomen over dit interessante vakgebied.

Mr. Wiebe de Vries is zelf een specialist op het gebied van het fiscaal strafrecht en heeft ons hierover van alles verteld. Zo heeft hij verteld over belastingplichtigen en alle informatie die wordt gereproduceerd omtrent hetgeen is gebeurd in fiscaal-strafrechtelijke zaken. Ook heeft hij verteld over de vergaande controlebevoegdheden van inspecteurs (zoals o.a. FIELD) en het nemo tenetur beginsel dat hier tegenover staat. Tevens heeft mr. Wiebe de Vries enkele EHRM-zaken inhoudelijk behandeld en aangetoond hoe deze zaken in verhouding stonden met hetgeen hij reeds had behandeld.

Aan het eind van zijn verhaal kregen alle aanwezigen nog de mogelijkheid om vragen te stellen, welke mr. Wiebe de Vries uitvoerig heeft beantwoord. Deze liepen uiteen van vragen met betrekking tot de studies strafrecht/fiscaal recht, tot procesrechtelijke ervaringen van mr. Wiebe deVries hemzelf.

In een uur tijd hebben wij een stuk beter kennis leren maken met het fiscaal strafrecht. Mr. Wiebe de Vries heeft zeker een interesse onder ons weten te wekken voor dit vakgebied, zeker gezien het feit dat velen slechts weinig kennis hadden van het fiscaal strafrecht! Nadat mr. Wiebe de Vries zijn verhaal had gehouden, hebben wij dankzij Jaeger-advocaten nog de mogelijkheid gehad om, samen met mr. Wiebe de Vries zelf, nog een biertje te drinken en een bitterballetje te eten. Eenleerzame en gezellige donderdagavond!

Foto 18-02-16 19 23 41