9 februari 2016 – Bezoek Politieacademie

Op 9 februari heeft SOS een bezoek gebracht aan de Politieacademie in Apeldoorn. Tijdens dit bezoek hebben we een uitgebreide rondleiding gekregen door het opleidingscentrum van alle agenten in Nederland. De politieacademie verzorgt allerlei opleidingen van een een-daagse opleiding voor bepaalde kwalificaties tot meerjarige opleidingen tot bijv. Recherchekundige.

Over de master Recherchekundige hebben we uitgebreide uitleg gekregen en zijn we o.a. te weten gekomen dat dit een betaalde opleiding is die veel diversiteit biedt. Zo kan je kiezen uit diverse aspecten van de opleiding zoals forensisch onderzoek, of financiële analyse van bijv. drugsgelden.

We hebben met eigen ogen gezien dat op de Politieacademie een aantal modelwoningen zijn waar plaats delicten worden gesimuleerd om de toekomstige forensische onderzoekers en rechercheurs de diverse aspecten van het onderzoek kunnen meemaken. Maar de politieacademie heeft ook een eigen cafe en postkantoor om kleine opstootjes en grote vechtpartijen in te nabootsen zodat de toekomstige agenten goed voorbereid aan de slag gaan.

Ook hebben we de mogelijkheid gehad om de nodige kritische vragen te stellen over bepaalde beelden die heersen over de politie en de politie nam uitgebreid te tijd om deze vragen te beantwoorden.

Meer weten over werken bij de politie of de master Recherchekundige? Kijk dan eens op de site van de politie: kombijdepolitie.nl

10363920_1089714724396637_8933246086949073654_n (1)