26 oktober 2016 – Bezoek schietvereniging

Op woensdagavond 26 oktober 2016 heeft SOS een bezoek gebracht aan de Schietvereniging Zoetermeer (SVZ). Ook dit collegejaar was deze jaarlijks terugkerende activiteit weer erg populair.

Terwijl de SOS-leden waren voorzien van een kop koffie of thee gaf SVZ een presentatie over de schietsport en de verschillende aspecten die bij een schietvereniging komen kijken. De deelnemers kregen onder andere uitleg over de toelatingsprocedure en de regels die gelden voor eigen wapenbezit. Tijdens de uitleg werd al snel duidelijk dat er voor een volwaardig lidmaatschap veel verschillende eisen gelden. Er moet niet alleen worden voldaan aan wettelijke eisen, zoals het verkrijgen van een VOG, er vindt ook veel sociale controle plaats door de ballotagecommissie en de leden zelf. Naast de eisen die gelden voor de leden, worden ook verschillende eisen gesteld aan de gecertificeerde schietvereniging. Tijdens de presentatie konden de deelnemers allerlei vragen stellen.

Vervolgens kregen de deelnemers uitleg over de verschillende soorten wapens en was er de mogelijkheid om de geweren en pistolen van SVZ van dichtbij te bewonderen. Nadat de groep in drieën was verdeeld, was het dan eindelijk zo ver en mocht SOS zelf de schietbaan op! Per groep wisselden de deelnemers elkaar af in de verschillende wapens en kregen zij les in het gebruik van een luchtpistool, een luchtgeweer en een vuurwapen. SVZ zorgde voor een uitstekende begeleiding en gaf uitleg over de juiste houding, het gereedmaken van het wapen en het gericht schieten.

Tot slot werd de avond gezellig afgesloten met een borrel. SVZ heeft ons laten zien dat er veel vooroordelen bestaan rondom schietverenigingen en heeft ons inzicht gegeven in het schieten als Olympische sport. SOS is SVZ ook dit jaar weer erg dankbaar voor de uitstekende begeleiding en verzorging!

img_7334
Bezoek schietvereniging