17 november 2016 – Masterclass Geluk

Op donderdag 17 november heeft SOS een Masterclass Geluk creëren georganiseerd. Iedereen is eigenlijk wel bezig met zo gelukkig mogelijk zijn. Maar hoe doe je dat? En hoe word je dat? Hier zijn talloze boeken over geschreven en Melvin, die de masterclass verzorgde en veel boeken heeft gelezen, heeft op basis van deze boeken en eigen ervaringen een gelukstraining gemaakt.

Tijdens de training werd aandacht besteed aan hoe geluk is opgebouwd en hoe jij meer geluk kunt ervaren in je leven. Wist je bijvoorbeeld dat 50% van jouw geluksgevoel genetisch is? En dat maar 10% afhankelijk is van omgevingsfactoren. Dat betekent dat jij voor 40% zelf invloed hebt op jouw geluksniveau. Er zijn verschillende strategieën die je zelf makkelijk kunt toepassen om gelukkiger te worden. Aan de hand van een presentatie en verschillende filmpjes werden deze strategieën besproken. Voorbeelden van strategieën zijn dankbaarheid uitspreken, het opschrijven van dingen die jou gelukkig maken, goed voor jezelf zorgen op het gebied van voeding en sport en het verbeteren van je sociale relaties.

Veel van deze strategieën zijn goed uit te voeren en nemen niet veel tijd in beslag. Zo is het bijvoorbeeld bewezen dat als je twee weken lang elke avond opschrijft wat jou die dag blij heeft gemaakt, je daar nog maanden een hoger geluksniveau door ervaart! En iemand een berichtje of kaartje sturen om die persoon ergens voor te bedanken, is natuurlijk ook zo gebeurd. Het leuke is dat je er iemand anders blij mee maakt, maar er dus zelf ook gelukkiger van wordt! De studenten kregen deze strategieën niet alleen te horen, zij konden door verschillende opdrachten direct een aantal strategieën toepassen.

Voor veel studenten was het een verrassing wat zij zouden gaan meemaken, maar iedereen ging enthousiast naar huis. Een interessante en inspirerende avond!

img_7417

 

img_7416