Lid van de maand: Mei – Rozemarijn Bergsma

Hoi Rozemarijn! Vertel eens kort iets over jezelf. Wie ben jij? – “Ik ben Rozemarijn, ik ben 23 jaar en kom uit Assen. Mijn bachelor heb ik in Groningen gedaan. Naast mijn studie was ik lid van Vindicat, waar ik een hele leuke jaarclub aan heb overgehouden. Ook heb ik verschillende dingen gedaan bij het Juridisch Steunpunt en heb ik in het bestuur gezeten van de studentenvakbond.

Ik vond Groningen erg leuk en heb het erg naar mijn zin gehad, maar op een gegeven moment trekt iedereen daar weg. Ik wilde graag naar een universiteit die goed aangeschreven staat. Voor mijn master Strafrecht heb ik daarom voor Leiden gekozen en ben ik hier komen wonen. Tijdens de master heb ik gemerkt dat de Universiteit Leiden veel meer connecties heeft met instanties, zoals het OM en rechtbanken.

Tijdens het eerste semester van de master heb ik ook de pre-master ‘Public administration’ gedaan, zodat ik in september kan beginnen aan de master ‘Crisis and Security management’ in Den Haag.

Alhoewel rechten echt de studie is die bij mij past, vind ik alles eromheen ook heel interessant. Stage lopen en een jaar een commissie of bestuur doen, zijn denk ik wel de dingen waar je veel meer van leert.”

Lees het hele interview met Rozemarijn hier!