+ 31 (0)71 527 7391 | sos@law.leidenuniv.nl | Volg ons op instagram op @ sos_leiden voor de meest actuele informatie.
  Laden Evenementen

  « Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

  Paneldiscussie: juridisch vs. gedragskundig perspectief in het licht van de zaak Thijs H.

  april 24, 2023 @ 15:15 - 17:00

  Op 24 april van 15:15 tot 17:00 organiseren SOS en CoDe op het KOG een paneldiscussie over Forensische Psychiatrie waarin er een strafzaak zal worden besproken vanuit verschillende deskundige perspectieven. Het zal gaan over de problematiek tussen juristen en deskundigen in het licht van de zaak Thijs H.

  Vorig jaar is Thijs H. veroordeeld tot 22 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor de drie moorden die hij in 2019 heeft gepleegd.

  Tijdens de paneldiscussie kan men in gesprek met Michiel van der Wolf. Hij heeft zowel zijn master Psychologie als Rechtsgeleerdheid cum laude afgerond. Momenteel is hij werkzaam als bijzonder hoogleraar Forensische Psychiatrie aan de Universiteit Leiden en doceert hij het vak Forensische Psychiatrie. Daarnaast doet Van der Wolf onderzoek naar gedragskunde en strafrecht. In de tijd waarin hij in een tbs-kliniek werkte maakte hij een roerige periode mee, waarin enkele heftige recidives binnen de tbs uiteindelijk leidden tot een parlementair onderzoek.

  Daarnaast zal Sabina Roza aansluiten bij het panel als gedragskundige. Zij is psychiater en universitair hoofddocent forensische psychiatrie aan het Erasmus MC. Zij is pro-Justitiarapporteur voor jeugd en volwassenen en voorzitter van de commissie binnen de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie die zich bezighoudt met de herziene richtlijn voor psychiatrisch rapporteurs in strafzaken.

  Lijkt het je interessant om met verschillende deskundige in gesprek te gaan over de zaak van Thijs H., meld je dan snel aan via de link: https://codeleiden.nl/event/paneldiscussie-a-team-x-sos-gedragskunde-vs-juristen/

  Gegevens

  Datum:
  april 24, 2023
  Tijd:
  15:15 - 17:00

  Locatie

  Kamerlingh Onnes Gebouw
  Steenschuur 25
  Leiden, Zuid-Holland 2311ES Nederland
  + Google Maps