1 mei: Bezoek aan het Openbaar Ministerie

Op 1 mei zijn wij met een delegatie SOS-leden afgereisd naar het hoofdbureau van de politie in Den Haag, om daar een kijkje in de keuken van de ZSM procedure te nemen. De dag begon vroeg, en onder het genot van een kopje koffie werden wij door verschillende ketenpartners uitgebreid ingelicht over hun rol bij ZSM.

Na deze inlichting kregen wij een korte en indrukwekkende rondleiding bij de opvang verwarde personen, waar wij uitgebreid al onze vragen konden stellen over hoe de opvang in zijn werk gaat.

Direct na een heerlijke lunch op locatie, waarin we verschillende medewerkers de hemd van het lijf gevraagd hebben, begonnen wij aan de uitwerking van een interessante ZSM-casus, onder
begeleiding van een officier van justitie. Na een stevige discussie leek iedereen zich bewust van de knelpunten en moeilijkheden die zich voordoen bij de beoordeling van verschillende situaties.

Moe maar voldaan stapten wij aan het einde van de dag weer naar buiten. Wat was het leuk en wat hebben we met z’n allen ontzettend veel geleerd!

cleerdin (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *