13 juni: Bezoek aan Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten

Op woensdag 13 juni vertrok SOS naar Rotterdam, om een kijkje te nemen bij het advocatenkantoor Van Ardenne & Crince le Roy.

Aangekomen bij het WTC mochten we met de lift een flink stuk omhoog en kwamen we aan bij het kantoor, met prachtig uitzicht over Rotterdam. We werden ontvangen met thee en koffie, waarna niemand minder dan meneer van Ardenne zelf ons een uitleg gaf over het tuchtrecht. De focus lag voornamelijk op het advocatentuchtrecht. Na een lezing over de gedragscodes, de deken en de tuchtrechter, was het tijd om zelf aan de slag te gaan.

Door middel van verschillende (waargebeurde!) casussen, mochten we zelf de rol van tuchtrechter op ons nemen en bediscussieerden we of we een sanctie op zouden leggen en welke sanctie wij op zouden leggen. De dag werd afgesloten met een gezellige borrel en de dag was om voor we er erg in hadden.

We willen Van Ardenne & Crince le Roy van harte bedanken voor de leerzame, leuke én gezellige middag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *