26 november 2018: Bezoek aan BijzonderStrafrecht Advocatuur

Op maandag 26 november 2018 vertrok een delegatie van SOS naar het kantoor van BijzonderStrafrecht Advocatuur. De focus binnen dit kantoor ligt voornamelijk, zoals de naam al stelt, op specifieke vakgebieden binnen het strafrecht en dan met name het financieel-economisch strafrecht en het internationaal strafrecht. Wij kregen een lezing over de ins en outs van de klokkenluidersregeling.

Aangekomen bij het kantoor in een prachtig pand in Amsterdam, namen we plaats in een vergaderzaal waar we hartelijk werden ontvangen met lekkere drankjes.

Binnen enkele momenten ontmoetten we de twee advocaten van het kantoor, Joyce Boonstra en Caroline Buisman. Na een korte kennismaking waarbij zowel de SOS-leden als de twee advocaten kort vertelden wie zij zijn en wat zij doen, ving de presentatie over de klokkenluidersregeling aan. Advocate Joyce Boonstra gaf hierbij allereerst verschillende voorbeelden van klokkenluiders in en buiten Nederland. Ook vertelde zij ons over het ‘Huis voor Klokkenluiders’, een instantie die mensen bijstaat die misstanden op het werk melden. Ook gaf zij ons uitleg over wanneer je nou precies een klokkenluider bent, en welke wet- en regelgeving wij in Nederland kennen voor deze klokkenluiders. Nadat al onze vragen werden beantwoord, volgde een discussie onder andere over het feit of er wel of niet een beloning zou moeten komen voor de mensen die de klok luiden in Nederland.

Na de zeer interessante presentatie en de discussie die daarop volgde, werd het bezoek afgesloten met een borrel, waar de studenten en de medewerkers van het kantoor elkaar op een informele manier verder konden leren kennen.

SOS wil BijzonderStrafrecht Advocatuur hartelijk bedanken voor de informatieve, vernieuwende en leuke middag!

We zien jullie graag weer op de volgende activiteit,

Het 82e bestuur der Studiekring over Strafrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *