Lid van de maand: Februari – Mercedes van Brunschot

Hoi Mercedes! Deze maand ben jij “Lid van de maand”! Vertel eens kort iets over jezelf. Wie ben jij?

“Hoi! Ik ben Mercedes van Brunschot en ik ben vijfenvijftig jaar. Ik ben in Amsterdam geboren uit een Peruaanse moeder Vega-Obregon en een Hollandse vader. Mijn moeder is overleden toen ik nog een baby was. Mijn vader is later hertrouwd. Mijn stiefmoeder kwam uit Friesland. Daardoor is mijn opvoeding puur Hollands geweest. Toch bruist het Latina bloed door de aderen.

Ik ben een paar jaar geleden voor de tweede maal arbeidsongeschikt verklaard. Ditmaal zonder verwachting bij het UWV dat ik ooit nog terug zou komen binnen het arbeidsproces. Enkele jaren geleden zat ik bij mijn broer op zijn ranche in Peru aan de eettafel. Hij vroeg mij: “Wat zou je nog kunnen doen? Een mens heeft passie nodig in het leven!” Toen verzuchtte ik dat ik het niet wist en ik flapte eruit dat ik eigenlijk altijd rechten heb willen studeren. Mijn broer zei: “Nou, schiet op dan!” En zo is het gekomen, ik ben mij gaan upgraden.

Ik heb mijn passie gevonden en ik geniet met volle teugen. Daarbij komt als extraatje dat naar mijn mening de studie voor mij verjongend werkt; beter dan een facelift! Als kleine desillusie geldt dat toen ik aan de studie begon, ik het idee had dat ik al heel veel wist. Maar toen ik aan deze studie begon kwam ik erachter dat ik nog heel veel nietwist. Maar goed, mijn ‘nieuwe’ leven is begonnen!”

Het hele interview lees je hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *