31 januari 2019: Bezoek ZSM Den Haag

Op 30 januari jl. is een delegatie van SOS afgereisd naar Den Haag om kennis te maken met de ZSM-werkwijze van het Openbaar Ministerie. Om 9.15 uur werden wij verwacht alwaar wij werden ontvangen met een lekker kopje koffie/thee.

Allereerst kregen wij een uitgebreide voorlichting door verschillende ketenpartners over hun rol bij ZSM. Zo kregen wij meer te weten over de verhouding tussen de politie en het OM en werd de rol van ketenpartners als Slachtofferhulp, Reclassering, Veilig Thuis en de Raad voor de Kinderbescherming ons duidelijk gemaakt.

Na deze voorlichting werden wij in twee groepen verdeeld en kregen wij achtereenvolgens een indrukwekkende rondleiding op de ZSM-werkvloer en bij de Opvang Verwarde Personen. Hier werd ons nog meer duidelijk hoe de ZSM-werkwijze in elkaar steekt en konden wij vragen stellen over hoe bijvoorbeeld de opvang van verwarde personen in Den Haag in zijn werk gaat.

Na de heerlijke lunch, waar verschillende medewerkers aanschoven om al onze vragen te beantwoorden, begonnen we aan het beoordelen en het bespreken van een dossier onder leiding van een assistent-officier van Justitie. Op deze manier werden de moeilijkheden, maar ook de voordelen van de ZSM-werkwijze ons duidelijk!

Wij willen iedereen die deze dag mede mogelijk heeft gemaakt hartelijk bedanken voor de leerzame en boeiende dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *