Lid van de maand: Maart – Auke Rienstra

Hoi Auke! Deze maand ben jij “Lid van de maand”! Vertel eens kort iets over jezelf. Wie ben jij?

“Hoi! Ik ben Auke Rienstra en ik ben tweeëntwintig jaar. Ik ben geboren en getogen in Leidschendam, lekker dichtbij dus.

Ik hou echt heel erg veel van film, vandaar dat ik ook voorzitter ben van de Mediacommissie bij Grotius. Dat heeft dan weer te maken met mijn passie voor videografie. Daardoor hou ik ook heel erg veel van video’s op Youtube, maar ik vind het ook heel erg leuk om zelf video’s te maken, bijvoorbeeld van een reis.

Aan de andere kant hou ik ook erg van sport. Ik voetbal al zestien jaar. Tegenwoordig in een vriendenteam, maar ik heb vroeger ook op hoger niveau gevoetbald. Daarnaast ga ik ook graag naar de sportschool en ik kan wel zeggen dat ik behoorlijk fanatiek ben.

Verder ben ik heel actief bij Grotius, hier doe ik dan ook de Mediacommissie en de Congrescommissie.

Dit jaar rond ik mijn bachelor af, maar ik wil volgend jaar nog niet beginnen aan de master. Ik zal eerst een tussenjaar nemen om stage te kunnen lopen en een kijkje te nemen in de strafrechtspraktijk.

Na dit tussenjaar wil ik wel strafrecht gaan studeren. Toen ik in mijn eerste jaar het vak ‘Inleiding Strafrecht’ volgde, vond ik dit maar helemaal niks. Toen ik bij Moot Court strafrecht als rechtsgebied kreeg, is dit 180 graden gedraaid en ik vind strafrecht nu helemaal top!”

Het hele interview lees je hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *