7 & 28 februari 2019: Masterclass ‘het schrijven van een vonnis’

7 februari jl. was het dan eindelijk zo ver: de aanvang van de masterclass ‘het schrijven van een vonnis’. Deze activiteit werd verzorgd door niemand minder dan mr. W.A.M. Van Schendel, de vice-president van de Hoge Raad der Nederlanden en tevens voorzitter van de Strafkamer. Van Schendel heeft een uitstekende staat van dienst. Zo is hij onder meer werkzaam geweest als rechter bij de rechtbank Rotterdam, als raadsheer bij het Hof Amsterdam en later als vice-president bij datzelfde hof.

De activiteit bestond uit twee data: 7 februari en 28 februari. Op 7 februari ving de activiteit aan. Van Schendel en de deelnemers verzamelden zich op het KOG, alwaar Van Schendel de deelnemers voorzag van een instructie en het dossier. Dit dossier betrof een echt dossier wat het extra uitdagend maakte!

Na twee weken de tijd te hebben gekregen om op basis van het dossier ons eigen vonnis te schrijven, reisden de deelnemers op 28 februari af naar Den Haag: het tweede deel van de activiteit vond namelijk plaats bij de Hoge Raad zelf. Nadat Van Schendel ons had ontvangen, kregen wij een erg indrukwekkende rondleiding door de Hoge Raad. Maar na deze rondleiding was het moment van de waarheid daar: de bespreking van de door ons zelf geschreven vonnissen. Van Schendel had onze vonnissen stuk voor stuk nagekeken en van feedback én een cijfer voorzien. Gelukkig konden we opgelucht ademhalen: er waren geen onvoldoendes gevallen! Daarnaast kon er maar één gelukkige winnaar zijn: Bas! Als prijs ontving Bas een heuze goodybag van de Hoge Raad! Maar ook de andere deelnemers kwamen niet tekort: met een Tony Chocolonely van de Hoge Raad, ‘De kleine Hoge Raad voor Dummies’ én een certificaat op zak prezen wij ons gelukkig.

Alvorens wij terugreisden naar Leiden, werd de activiteit afgesloten door middel van een hapje en een drankje in de foodhall MingleMush. Kortom: een ontzettend geslaagde en onvergetelijke activiteit. Wij willen Van Schendel hartelijk bedanken voor de leerzame, boeiende maar vooral ook leuke masterclass!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *