10 mei 2019: Nationale Strafpleitcompetitie

Op 10 mei 2019 werd de Nationale Strafpleitcompetitie gehouden in het Paleis van Justitie te Amsterdam. De Nationale Strafpleitcompetitie (NSPC) is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij studenten van verschillende studieverenigingen uit het land tegen elkaar strijden om de titel ‘beste studentstrafpleiter der NSPC’. De studenten worden objectief beoordeeld door een speciaal geselecteerde jury, bestaande uit juristen uit de strafrechtspraktijk. Dit jaar bestond de jury uit mr. H. Wolfs, mr. M. Bijl, mr. S. De Bont, mr. J.C.B. Dionisius, mr. L. Van der Oever en mr. D. Bektesevic.

De verenigingen die dit jaar deelnamen waren M.P. Vrij (Amsterdam – UvA), Simon van der Aa (Groningen), Ad Informandum (Utrecht), het Strafrechtelijk Dispuut Wichmann (Rotterdam), N.C.S.V. Dr. Nico Muller (Nijmegen) en SOS (Leiden). Elke vereniging werd vertegenwoordigd door een team bestaande uit twee personen, dat als openbaar ministerie of verdediging mocht pleiten. Namens SOS traden Diederick van Rinsum & Linda van der Knaap en Lucienne Diaz Murillo & Robin Pormes op als verdediging respectievelijk openbaar ministerie.

In de eerste ronde was het de beurt aan Diederick en Linda om als verdediging hun cliënt te verdedigen ten overstaan van de meervoudige kamer. Vervolgens traden Lucienne en Robin in de tweede ronde op als openbaar ministerie. Ondanks hun goede optredens slaagden beide teams er helaas net niet in de finale te behalen. Uiteindelijk ging M.P. Vrij met de winst naar huis. Desondanks was het een zeer geslaagde en leerzame middag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *