13 mei 2019: Bezoek Orde van Advocaten

Maandag 13 mei bracht SOS een bezoek aan het kantoor van de Nederlandse Orde van Advocaten in Amsterdam. Simeon Burmeister ontving ons. Mr. Burmeister heeft landelijke bekendheid gekregen door als advocaat op te treden in geruchtmakende strafzaken, zoals de bouwfraude en de vervolging van een gezinsvoogd in verband met de dood van het meisje Savanna. Mr. Burmeister is lid van de Raad van de Orde van Advocaten in Amsterdam en heeft in dat verband een bijzondere kennis op het gebied van verschoningsgerechtigden, beslagleggingen en doorzoekingen. Hij is tevens plaatsvervangend Deken bij de Orde van Advocaten en portefeuillehouder Strafrecht.

Nadat iedereen had plaatsgenomen begon mr. Burmeister op een toegankelijke en informele wijze te vertellen over De Orde als instituut, de toezichtsfunctie van De Orde op de advocatuur en de gedragsregels waar een advocaat zich aan heeft te houden. Ook vertelde hij ons over enkele spraakmakende zaken die bij de Orde in behandeling waren geweest, zoals de zaak van Bram Moszkowicz. Daarna vertelde hij nog uitgebreid over de praktijk van een strafrechtadvocaat en kregen we sollicitatietips. Er werden veel vragen gesteld en daardoor ontstond er op een informele wijze een gesprek tussen de studenten en mr. Burmeister.

Wij willen Simeon Burmeister bedanken voor de interessante, leerzame, grappige en bijzondere lezing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *