15 oktober 2019: Bezoek aan de schietvereniging

Op dinsdagavond 15 oktober 2019 heeft een delegatie van SOS een bezoek gebracht aan de Schietvereniging Zoetermeer.

Hier kregen de leden een presentatie over de schietsport, de Zoetermeerse vereniging zelf en hoe je lid kunt worden van een schietvereniging. Vervolgens was er de mogelijkheid voor ons om al onze vragen te stellen. Hier werd goed gebruik van gemaakt. Vragen als; hoe word je lid bij een schietvereniging, wanneer mag je een eigen wapen bezitten en waarom zou je dit willen, werden door de leden van de schietvereniging beantwoord.

Vervolgens was het tijd om een goed kijkje te nemen naar de diverse wapens die tentoon waren gesteld. Van pistolen, tot semi-automatische geweren en zelfs een sluipschuttersgeweer. Over elk detail van het wapen wisten de leden van de schietvereniging wel iets te vertellen. We mochten alle wapens vasthouden om te voelen hoeveel zo’n wapen nou weegt en hoe moeilijk het is om te mikken.

Hierna mochten we ook de trekker overhalen. We werden in drie groepen van 7/8 personen over drie schietbanen verdeeld. We mochten met een klein-kaliber karabijn met echte kogels schieten op een roos van 25 meter afstand. Daarna mochten we met een luchtgeweer op een baan van 10 meter schieten. En ten slotte mochten we met een luchtpistool op een baan van 10 meter schieten. Dit was over het algemeen een groot succes, aan ieders rozen te zien!

SOS wil ook dit jaar de Schietvereniging Zoetermeer bedanken voor de uitstekende verzorging van wederom een zeer geslaagde avond en natuurlijk ook haar eigen leden voor hun enthousiaste deelname aan deze activiteit.

We zien jullie graag weer op de volgende activiteit!

Het 83e bestuur der Studiekring Over Strafrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *