19 december 2019: Strafrecht Pubquiz

Op 19 december vond de allereerste SOS Strafrecht Pubquiz plaats. Vijf groepen met elk ongeveer vijf personen, hadden zich aangemeld om de strijd met elkaar aan te gaan. De quiz bestond uit vijf thema’s; een algemene ronde, grote zaken & arresten, dader & slachtoffer, beeld en muziek. In de algemene ronde werd onder andere de parate kennis van de wettenbundel getest. In ronde twee kwamen een aantal spraakmakende casus aan bod; het eierschedel-arrest, de Puttense Moordzaak en het Hoornse taart-arrest. Na een tiental vragen over dit thema was het tijd voor het laatste thema voor de pauze, namelijk dader & slachtoffer. Hierin werden onder andere vragen gesteld over de rechten van het slachtoffer, Jos B. en Goeie Mie.

Na een welverdiend drankje was het tijd voor de laatste twee rondes. In de themaronde ‘beeld’ moesten de deelnemers aan de hand van foto’s vragen beantwoorden. Er kwamen vragen voorbij als welke penitentiaire inrichting en welk strafrecht advocatenkantoor is dit. In de laatste ronde moesten we aan de hand van een kort audiofragment erachter komen wie de artiest en wat de titel van het nummer was. Het strafrechtelijke tintje aan deze ronde was dat alle artiesten in de gevangenis hebben gezeten.

Het bleef tot het eind aan toe enorm spannend met twee groepen die nek aan nek gingen en met een gelijk aantal punten eindigden. Na een bonusvraag werden afgevaardigden van de afdeling uiteindelijk gekroond tot de winnaars. Zij kregen een leuk cadeautje mee naar huis. 

We willen alle deelnemers bedanken voor het meedoen. We kijken terug op een zeer geslaagde activiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *