Lid van de maand: Januari – Thomas Meekel

Hoi Thomas! Deze maand ben jij “Lid van de maand”! Vertel eens kort iets over jezelf. Wie ben jij?

“Hoi! Ik ben Thomas Meekel en ik ben tweeëntwintig jaar. Ik ben geboren in Amsterdam en opgegroeid in Zwanenburg. Ik organiseer heel graag reizen, dat doe ik met studentenvereniging AEGEE. Daarnaast vind ik het leuk om te koken. Afgelopen week heb ik het kookboek ‘Het Gerecht’, een juridisch kookboek, gekregen. Hierin staan allemaal woordgrappen als bijvoorbeeld ‘appèltaart’. Dit soort gerechten maak ik vaak met mijn vriendin. In het dagelijks leven doe ik voornamelijk dingen met AEGEE. Ik heb in het bestuur gezeten en daarnaast een tal van commissies gedaan, zoals de reiscommissie, de liftweekend commissie en de promocommissie. Dit jaar zit ik in het dispuutsbestuur en de lustrumcommissie en organiseer ik in april een congres over ‘mental health’.

Op de universiteit ben ik student-assistent bij Esther Kentin voor het LAPP, Leiden Advocacy Project on Plastic. Hierbij zijn we op zoek naar wetgevingsbeginselen om vervuiling van plastic tegen te gaan. De werkzaamheden zullen in januari hiervoor gaan toenemen, aangezien we in januari een conferentie organiseren met allerlei experts op het gebied van plastic. Deze experts komen uit verschillende werkgebieden, zoals juridisch, maar ook policy, en vanuit de scheikunde en toxicologie. Laatst heb ik hiervoor een interview afgenomen bij Jaap Spier, oud raadsheer bij de Hoge Raad. Het is gaaf om op deze manier met zulke mensen in contact te komen.

Daarnaast ben ik trainingsmanager bij tentamentrainingen.nl. En ga ik in april beginnen met het cold case-team bij de politie. Af en toe is het druk, maar de energie die ik eruit haal zorgt ervoor dat ik het allemaal aan kan.’’

Het hele interview lees je hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *