Lid van de maand: Februari – Julie Cornelius

Hoi Julie! Deze maand ben jij “Lid van de maand”! Vertel eens kort iets over jezelf. Wie ben jij?

“Hoi! Ik ben Julie Cornelius en ik ben tweeëntwintig jaar. Ik ben geboren in Haarlem en opgegroeid in Nieuw-Vennep.

In 4VWO begon met het vak Maatschappijleer mijn interesse in het recht te komen. Voor die tijd had ik vooral interesse in meer creatieve beroepen. Toen ik de studies criminologie en rechten had ontdekt, wist ik dat ik dit wilde studeren. Ik ging naar verschillende voorlichtingen en hoe meer ik erover leerde, hoe leuker ik het vond.

Naast het strafrecht heb ik interesse in mode, duurzaamheid en reizen. Tegenwoordig zijn er meer duurzame merken en lijnen. Vroeger kocht ik vaak nieuwe kleding, maar sinds ik milieubewuster ben geworden denk ik beter na over wat ik koop en wat ik doe. Alles heeft een impact, daar denk ik veel over na. Ik ben blij dat er tegenwoordig meer aandacht voor duurzaamheid is. Die interesse voor duurzaamheid beïnvloedt ook mijn reisjes. Ik reis namelijk het meest binnen Europa en kies liever voor kortere vluchten of een reis met de trein. Het leuke aan reizen vind ik dat je steeds andere dingen te zien krijgt. Een nieuwe omgeving zorgt voor nieuwe indrukken en inspiratie. Ik denk dat het belangrijk is om andere culturen te zien en er tussenuit te zijn, uit de dagelijkse sleur.

In mijn dagelijkse leven studeer ik en ben ik bezig met de studiereiscommissie van SOS. Ik houd van leuke dingen doen met mijn vrienden, familie en vriend. Met studeren of werk heb ik wel structuur, maar in mijn vrije tijd kijk ik het per dag aan. Ik ben namelijk niet iemand die iedere week hetzelfde wil doen.

Ik zit momenteel in mijn derde bachelorjaar. Volgend jaar zal ik nog wat vakken af gaan ronden en zou dan ook graag in het buitenland studeren. Daarna wil ik aan de master strafrecht beginnen!”

Het hele interview lees je hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *