Spotlight: ab actis

De komende tijd zullen we de verschillende functies uitlichten, met vandaag de functie van ab actis. Ik stelde de huidige ab actis, Auke Rienstra, een aantal vragen over zijn afgelopen jaar.

Q: Wat is het takenpakket van je functie?
A:
Als Ab Actis ben je verantwoordelijk voor alle promotie, de nieuwsbrief en de mail/post. Je bent constant in contact met de andere bestuursgenoten. Wanneer er een activiteit georganiseerd wordt heb je contact met de assessoren, wanneer de maandelijkse nieuwsbrief moet worden verstuurd heb je contact met de praeses en daarnaast bericht je je bestuursgenoten als ze een mail binnen hebben. Op die manier ben je dus erg betrokken met alles wat gaande is binnen de vereniging.

Q: Wat is het leukste aan je functie?
A:
Het leukste van mijn functie is de maandelijkse lid van de maand rubriek in de nieuwsbrief. Helaas hebben wij er voor gekozen om de rubriek in deze tijden even los te laten. Maar ik heb enorm genoten van alle gesprekken met de actieve leden. Je leert in een uur een persoon écht goed kennen en creëert een bepaalde band. Je creativiteit loslaten bij de promotie staat op een mooie tweede plek.

Q: Hoe zag je bestuursjaar eruit? Heb je er nog dingen naast gedaan?
A:
Mijn bestuursjaar was een beetje gek. Ik heb in het eerste semester veel tijd aan SOS besteed en heb ik een congres met studievereniging Grotius georganiseerd. In december was ik twee weken op een mooie reis in Bali. Vervolgens begonnen in het tweede semester mijn laatste vakken van de bachelor. Het plan was oorspronkelijk om hierna twee maanden stage te lopen bij een advocatenkantoor. Maar door de crisis was die ervaring al na drie werkdagen voorbij.

Q: Wat vond je het leukste evenement van SOS
A:
Het leukste evenement was voor mij het rechtbankbezoek. We hebben toen enorm veel geleerd over het werk van een rechter. We kregen de mogelijkheid om in gesprek te gaan en te discussiëren over de bijgewoonde zaken. Daarnaast kregen we een rondleiding van het hoofd van de beveiliging, inclusief mooie anekdotes.  

Q: Wat is het leukste moment van je bestuursjaar?
A:
Het leukste moment is voor mij het datediner dat we met het bestuur hebben georganiseerd. We hebben toen heerlijk gegeten en zijn naar een feestje in de Stadsgehoorzaal gegaan. Tijdens dit soort activiteiten bind je nog meer met je bestuursgenoten. Dit komt alleen maar ten goede tijdens de meer serieuze momenten.

Q: Waarom heb je gekozen voor een bestuursjaar?
A
: Ik ben mijn hele studententijd actief geweest bij studieverenigingen. Eerst bij Grotius en sinds vorig studiejaar ook bij SOS. In het bestuur van SOS plaatsnemen sprak me aan en paste goed in het jaar dat ik voor me had. Een bestuursjaar bij SOS past perfect naast een stage of een studie!

Q: Wil je nog iets meegeven aan geïnteresseerden?
A:
Een bestuursjaar bij SOS is een geweldige ervaring. Je leert zoveel meer dan wanneer je alleen in een commissie hebt gezeten of alleen de studie hebt gevolgd. Je maakt contacten voor het leven en kan organiseren wat jij interessant vindt.

Heb je nog vragen voor Auke over zijn functie? Stuur dan een mail naar sos@law.leidenuniv.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *