Spotlight: assessor secundus

De komende tijd zullen we de verschillende functies uitlichten, met vandaag de functie van assessor secundus. Ik stelde de huidige assessor secundus, Lotte Doornebal, een aantal vragen over haar afgelopen jaar.

Q: Wat is het takenpakket van je functie?
A: Het takenpakket van de Assessor Secundus omvat voornamelijk het organiseren van de activiteiten en het begeleiden van de congrescommissie. Je werkt veel samen met de Assessor Primus om interessante, leerzame maar natuurlijk ook gezellige activiteiten te bedenken. Daarnaast ben je veel bezig met het congres en help je de commissie waar nodig.

Q: Wat is het leukste aan je functie?
A: Het leukste aan mijn functie vind ik het bedenken en het organiseren van activiteiten. Allereerst is het heel leuk om creatief bezig te zijn met het brainstormen en daarnaast is het heel leuk om contact te hebben met de verschillende instanties waar je de activiteiten mee organiseert.

Q: Hoe zag je bestuursjaar eruit? Heb je er nog dingen naast gedaan?
A: Naast het bestuursjaar heb ik mijn bachelor Rechtsgeleerdheid afgemaakt. Ik had nog een aantal vakken, waaronder keuzevakken, die ik heb ingevuld met een minor Bedrijfswetenschappen. Het bestuursjaar was prima te combineren met de vakken die ik volgde.

Q: Wat vond je het leukste evenement van SOS?
A: Het leukste evenement vond ik het bezoek aan de rechtbank Den Haag. We hebben twee zittingen bijgewoond, interactief meegedaan met een casus, een rondleiding gekregen en tot slot ook nog een gezellige lunch gehad. We hebben deze dag veel geleerd en we konden al onze vragen stellen aan de rechters. Deze activiteit was dus leerzaam én gezellig!

Q: Wat is het leukste moment van je bestuursjaar?
A: Naast alle vergaderingen is het belangrijk om leuke dingen te doen met elkaar. De leukste momenten waren dan ook de etentjes, de constitutieborrels van andere besturen en de feestjes. We hebben zelfs een datediner met elkaar georganiseerd. Door dit soort activiteiten te doen naast onze normale werkzaamheden hebben we een goede band met elkaar gekregen. Dit maakte het bestuursjaar extra leuk!

Q: Waarom heb je gekozen voor een bestuursjaar?
A: Ik heb gekozen voor een bestuursjaar omdat het me heel leuk leek om me in te zetten voor een studievereniging en om vervolgens de studenten meer van de praktijk te kunnen laten zien. Vanaf het begin van mijn bachelor ben ik van mening dat het belangrijk is om niet alleen bezig te zijn met de theorie, maar ook met de praktijk. Door middel van strafrecht-gerelateerde activiteiten leer je veel van de praktijk. Ik vind het leuk om mijn enthousiasme voor het strafrecht over te brengen naar de studenten.


Heb je nog vragen voor Lotte over haar functie? Stuur dan een mail naar sos@law.leidenuniv.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *