Lid van de maand – november: Daniel Ayinla

Daniel, vertel eens iets over jezelf!

Ik ben Daniel en ik ben 24 jaar. Ik woon in Zoetermeer. Mijn bachelor heb ik in Leiden gedaan. Wat betreft mijn toekomst weet ik vrijwel zeker dat ik de advocatuur in wil. Ik heb begin dit jaar stagegelopen bij de rechtbank in Amsterdam. Je loopt daar twee maanden mee. Ik heb daar de kans gekregen om griffierwerkzaamheden te verrichten, maar ik mocht ook bij veel dingen kijken. Zo heb ik ook meegelopen met de rechter, die je als een soort collega behandelt. Je gaat dan met hem of haar mee op zitting. Vooraf bespreek je de zaak en tijdens de schorsing praat je ook met de rechter. Vaak ben je ook bij de beraadslaging aanwezig. Op die manier heb ik een goede indruk gekregen van de hele procedure. Ik heb daar alle rechtsgebieden langs zien komen. Dan zie je ook een strafrechtadvocaat in actie en toen dacht ik: dat wil ik wel.  De stage was heel leuk, maar vooral ook heel leerzaam.

Toen ik begon aan mijn rechtenstudie was de insteek al om iets met het strafrecht te doen. Het voelde daarom in het begin van de rechtenstudie alsof ik mezelf eerst door alle bestuursrechtelijke en civielrechtelijke vakken heen moest worstelen om uiteindelijk datgene te doen wat ik leuk vind. Maar door mijn stages ben ik het belang van de civiele en bestuursrechtelijke vakken gaan inzien. Toch ben ik blij dat ik uiteindelijk kon beginnen aan de master Strafrecht.

Het hele interview lees je hier!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *