Lid van de maand – maart: Fabian Wormhoudt

Fabian, vertel eens iets over jezelf!
Ik ben Fabian Wormhoudt, ik ben 26 jaar oud. Momenteel doe ik de master Straf- en strafprocesrecht. Ik werk ongeveer 3 jaar bij een klein advocatenkantoor in Amsterdam als juridisch assistent. Deze maand begint mijn stage bij de rechtbank Amsterdam op de afdeling Strafrecht. Ik kijk daar ontzettend naar uit.  

Wat zou je studeren als je geen rechten was gaan doen?
Ik ben in 2015 begonnen met studeren in Leiden. Ik begon met geschiedenis, maar ben daar na 2 jaar mee gestopt. Ik heb toen besloten om de overstap te maken naar het juridische. Ik heb de bachelor Rechtsgeleerdheid in Leiden gedaan en toen vond ik de vakken met betrekking tot het strafrecht het leukst. Daarom heb ik besloten om de master Straf- en strafprocesrecht te gaan doen. Wat mij betreft ben je in deze master ook echt met mensen bezig en dat vind ik leuk om te doen: kijken wat er in het hoofd van de dader of het slachtoffer gebeurt en wat de invloed is van een misdrijf. Verder vind ik de doelen van het strafrecht, en het filosoferen daarover, heel interessant.    

Meer lezen? Lees de rest van het interview hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *