Lid van de maand: oktober – Lisa de Groot

Lisa, vertel eens iets over jezelf!

Ik ben Lisa. Ik ben 22 jaar en ik kom uit Reeuwijk. Ik ben in 2017 in Leiden gaan studeren, en eigenlijk al vrij snel mijn zinnen gezet op het strafrecht. Ik doe op dit moment de master Straf en strafprocesrecht, waar ik vorig jaar mee ben begonnen. Naast de master heb ik vorig jaar stage gelopen in de advocatuur. Ik heb nu nog wat vakken in het eerste semester te gaan, en mijn scriptie schrijf ik nu ook.

Waarom strafrecht?

Ik vind de relatie tussen overheid en burgers interessant, en dan voornamelijk wanneer de overheid eenzijdig besluit in te grijpen in het leven van burgers. In hoeverre ben je weerbaar tegen zo’n overheid, en wat mag zo’n overheid dan allemaal doen? Er zit ook heel veel maatschappelijke relevantie aan. Ik heb in mijn derde jaar het keuzevak ‘Inside-Out Prison Exchange’ gedaan. Toen had ik een paar maanden lang elke maandag les in een gevangenis, samen met zowel studenten als gedetineerden. Dat bevestigde dat dit echt een doelgroep is waar ik me voor interesseer en me voor in wil zetten.

Meer weten? Lees hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *