Lid van de maand: november – Charlotte de Koning

Charlotte, vertel eens iets over jezelf!

Ik ben Charlotte de Koning, ik ben 23 jaar en ik kom uit Voorburg. Voor mij was Leiden toch wel dé rechtenfaculteit, dus ik kon niet wachten om daar aan mijn bachelor te beginnen. Na mijn bachelor heb ik een tussenjaar genomen waarin ik de collegebanken inruilde voor de praktijk. Ik startte mijn tussenjaar bij de Rechtspraak. Als griffier maakte ik niet enkel kennis met de Rechtspraak maar leerde ik ook veel van de andere procesdeelnemers. Vervolgens ging ik als student-stagiaire aan de slag bij (strafrecht)kantoren in Amsterdam en Utrecht. Vorig jaar ben ik begonnen aan de master Straf(proces)recht en die heb ik nu zo goed als afgerond, alleen mijn scriptie schrijf ik nog. Daarnaast ben ik dit jaar ook begonnen met de master Jeugdrecht en werk ik als juridisch medewerker bij Van Keulen & Dirkzwager Advocaten. 

Waarom strafrecht?

Voornamelijk vanwege de menselijke kant van het strafrecht die het rechtsgebied tastbaar, maar ook complex maakt. In het strafrecht moet voortdurend worden gezocht naar een evenwicht tussen de belangen van de dader en het slachtoffer maar ook de maatschappij als geheel. Hierdoor bevindt het strafrecht zich in de kern van het maatschappelijk debat. Iedereen heeft er een mening over. Toch is het strafrecht lang niet zo zwart-wit als velen denken; geen strafzaak is hetzelfde, laat staan op voorhand klip en klaar.

Meer weten? Lees hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *