Lid van de maand: maart – Ruben Plet

Ruben, vertel eens iets over jezelf!

Ik ben Ruben en ik ben 23 jaar. Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam, maar ik woon nu al twee jaar in Den Haag. Ik ben in Leiden begonnen met criminologie in 2016, maar dat ging niet heel goed. Toen ben ik overgestapt op de rechtenstudie en dat ging gelijk een stuk beter. Uiteindelijk heb ik voor de master Straf- en strafprocesrecht gekozen ook omdat ik nog wel geïnteresseerd was in criminaliteit, maar dan in een veld dat mij meer lag dan criminologie.

Waarom strafrecht?

Toen ik een master ging kiezen, twijfelde ik tussen meerdere rechtsgebieden. Ik wist van een paar rechtsgebieden zeker dat ik ze niet wilde doen, maar ik bleef wel twijfelen tussen arbeidsrecht, civiel recht en strafrecht. Toen ik keek naar civiel recht, merkte ik dat ik mezelf niet echt in kon vinden in de materie. Ik had veel meer behoefte aan iets dat daadwerkelijk ging over individuen en minder over bedrijven en geld. De keuze tussen strafrecht en arbeidsrecht was uiteindelijk een kwestie van wat ik interessanter vond, en toen ben ik voor strafrecht gegaan. 

Meer weten? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *