Lid van de maand: december 2023 – Jasmijn Wolf

Vertel eens wat over jezelf
Mijn naam is Jasmijn Wolf en ik ben 21 jaar. Ik studeer al vier jaar in Leiden, heb hier de bachelor Rechtsgeleerdheid gevolgd en doe nu de master Privaatrecht. Tijdens mijn bachelor heb ik het Honoursprogramma gevolgd waar ik veel heb geleerd. Het Honoursprogramma benadert een praktischere invalshoek en zoekt meer verdieping in het recht, iets wat ik miste in de reguliere opleiding. Momenteel werk ik bij een deurwaarderskantoor en daarvoor heb ik drie jaar bij een advocatenkantoor gewerkt.

Waarom heb je voor het recht gekozen?
Mijn interesse in het recht is gegroeid toen ik het vak maatschappijleer kreeg op de middelbare. Zelf heb ik een sterk rechtvaardigheidsgevoel dat onder andere voortkomt uit dingen die voor mij onrechtvaardig voelen zoals trial by media.

Waarom ben jij lid geworden van SOS?
Ik hoorde voor het eerst van SOS van een vriendin van mij die in het bestuur zit. Ik zocht vooral een manier waarop ik naast mijn studie met medestudenten in contact kon komen en waarmee ik dezelfde interesses deel. Wat ik het leukste vind aan SOS is dat je met studenten in aanraking komt die allemaal in een andere studiefase zitten. Het is een mengelmoes van eerstejaars tot aan masterstudenten. Omdat ik andere studenten wilde leren kennen ben ik de congrescommissie gaan doen binnen SOS. Het was voor mij een laagdrempelige manier om naast mijn studie met het strafrecht bezig te zijn en meer mensen te leren kennen.

Wat vind jij interessant aan het strafrecht?
Wat mij trekt aan het strafrecht is dat het maatschappelijk relevant is. Met name in deze tijden waar trial by media een enorm grote rol speelt, maar ook de onafhankelijkheid van de rechter in twijfel wordt getrokken bij maatschappelijke kwesties zoals het klimaat.

Waar zie jij jezelf in de nabije toekomst?
Dat vind ik nog moeilijk om te zeggen. Ik heb al drie jaar bij een advocatenkantoor gewerkt en werk nu bij een deurwaarderskantoor en dat laat mij zien dat er nog veel meer is binnen de wereld van het recht dan louter advocatuur. Het lijkt mij ook erg leuk om een tussenjaar te nemen in het buitenland. Ik ben eerlijk gezegd een beetje klaar met de rechtenstudie en ben toe aan even heel wat anders, een frisse start. Universiteit Leiden biedt verschillende exchange programs aan en bij een van die programma’s kun je in een ander land een andere ‘studie’ onderzoeken. Mij zou het gaaf lijken om psychologie te studeren omdat dat vrij universeel is. Het liefst zou ik naar Spanje gaan, een land waar er wel een cultuurverschil is maar dat toch relatief dichtbij huis is zodat mijn vriendinnen en familie mij nog eens kunnen bezoeken.

Wie zie jij als voorbeeld binnen het recht?
Ik heb niet per se één voorbeeld binnen het recht. Wie ik bijzonder vind zijn Inez Weski Gerald Roethof en Stijn Franken. Deze drie hebben allen gemeen dat zij zeer welbespraakt zijn en tactisch in woordgebruik. Dat kan ik erg waarderen in een advocaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *