Bezoek aan Eurojust

Op 14 maart bracht SOS een bezoek aan Eurojust. We werden hartelijk ontvangen met koffie en koekjes in een prachtige vergaderzaal. Auke Willems gaf ons hier een presentatie over de werkzaamheden van Eurojust en op welke problemen zij zich momenteel richten. De grootste thema’s waar Eurojust zich momenteel op richt zijn onder andere cybercrime en terrorisme. Eurojust is vooral bezig met het vergemakkelijken van grensoverschrijdende samenwerkingen tussen lidstaten betreffende ingewikkelde juridische kwesties. Een van die ingewikkelde juridische kwesties is het onderzoek naar de ramp van MH17. Aan het einde besprak Willems de stagemogelijkheden bij Eurojust besproken en werd er een groepsfoto gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *