Lezing met rechter-commissaris P. van Russen Groen

Op 1 mei organiseerde SOS in samenwerking met JFV Grotius een lezing met rechter-commissaris P. van Russen Groen. Van Russen Groen heeft, voordat hij rechter-commissaris werd, veel ervaring opgedaan in de advocatuur en op latere leeftijd besloten om het roer om te gooien en rechter-commissaris te worden. De lezing begon met een uiteenzetting van de taken en bevoegdheden van de rechter-commissaris. Vervolgens werd er onder andere ingegaan op hoe dhr. Van Russen Groen terugkeek op zijn eigen rol als advocaat zijnde nu hij de positie ook met een magistratelijke visie kon beschouwen. Ook hedendaagse thema’s zoals het verschoningsrecht bleven niet onbesproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *