Lid van de maand: september – Dasja Harms

Vertel eens wat over jezelf!

Mijn naam is Dasja Harms en ik zal de rol van Assessor Secundus vervullen binnen het 87e bestuur van SOS. Ik kijk er ontzettend naar uit jullie het aankomende jaar te ontmoeten tijdens onze activiteiten. Ik heb gekozen voor een bestuursjaar, omdat ik dit als een mooie aanvulling ervaar naast alle colleges. Na enkele jaren thuisstudie ben ik er namelijk wel aan toe om eindelijk weer dingen te ondernemen met studiegenoten.

Waarom heb je voor het strafrecht gekozen?

Na 3,5 jaar over mijn bachelor te hebben gedaan en een half jaar in Londen te hebben gewoond, ben ik nu aangekomen in de master Straf- en Strafprocesrecht. Het strafrecht heeft mij specifiek getrokken, omdat het een gebied is waar maatschappelijk gezien altijd veel discussie over is. Iedereen heeft er een mening over, of die persoon nu enige juridische achtergrond heeft of niet. Het is daarnaast dynamisch en ontzettend veelzijdig. Binnen het strafrecht zijn er zo ontzettend veel carrièremogelijkheden, dat je eigenlijk nooit uitgekeken kan raken op dit rechtsgebied.

Naast het volgen van de Bachelor heb ik de afgelopen jaren niet stilgezeten. Sinds 2020 ben ik in dienst van de Nederlandse Politie, eenheid Amsterdam, waar ik deel mag uitmaken van een daadkrachtig team. Daarnaast zou het zo kunnen zijn dat jullie mij eerder hebben getroffen binnen SOS, ik ben namelijk eerder ook Assessor geweest van de Studiereiscommissie en de Carrièredagcommissie in 2021/2022.

Waar ik de afgelopen jaren zowel fulltime heb gewerkt als fulltime heb gestudeerd, wil ik mij nu meer focussen op mijn studie, nevenactiviteiten en uiteraard onze prachtige vereniging!

Dan wil ik mijn verhaal afsluiten met iets wat ik iedereen gun: een geslaagd collegejaar vol met herinneringen die een leven lang waardevol zullen blijven!

Hopelijk zie en spreek ik jullie snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *