Lid van de maand oktober: Lise van Zanten

Vertel eens wat over jezelf!

Hoi allemaal!

Ik ben Lise, 21 jaar en ik vervul dit jaar de rol van Assessor Primus binnen het bestuur van SOS. Ik zit (hopelijk) in mijn laatste jaar van mijn bachelor Rechtsgeleerdheid en weet eigenlijk al zeker dat ik de master Straf- en Strafprocesrecht wil gaan volgen. Als ik mijn bachelor heb afgerond, wil ik graag nog een tussenjaar nemen om stages te kunnen lopen, nog meer werkervaring op te doen en ook een beetje te reizen.

Naast studie ben ik druk met andere dingen. Zo werk ik bij advocatenkantoor Delissen Martens in Den Haag, ben ik vrijwilliger bij de Leidse Rechtswinkel en doe ik nu dus een bestuursjaar bij SOS. Erg druk, maar gelukkig houd ik nog genoeg tijd over om leuke dingen te doen met vrienden en actief te zijn bij mijn vereniging.

Waarom heb je voor rechten gekozen?

Al snel op de middelbare school wist ik dat ik rechten wilde studeren. Ik heb altijd al een sterk rechtvaardigheidsgevoel gehad en het vooral de spannende zaken binnen het recht interesseerde mij. Eigenlijk was het ook meteen duidelijk dat ik de kant van het strafrecht op wilde. Het aantal crimeprogramma’s en docu’s die ik de afgelopen jaren, en vooral in mijn jeugd heb gekeken, kan ik ondertussen niet meer tellen.

Wat vind je zo interessant aan het strafrecht?
Wat ik zo leuk vind aan het strafrecht is vooral het dynamische karakter ervan. Zo zie ik ook bij advocaten die op het kantoor werken waar ik werk; het ene moment sta je op een zitting en het andere moment word je gebeld dat je met spoed naar de gevangenis moet komen. Ook vind ik strafrecht zo tof, omdat het een heel sociaal beroep is en je echt allerlei soorten mensen tegenkomt. Ook vaak veel mensen die uit een heel ander milieu komen dan ikzelf.

Waarom heb je gekozen voor een bestuursjaar bij SOS?

Ik ben dit jaar een bestuursjaar gaan doen bij SOS, omdat ik het niet alleen heel leuk vind om nieuwe mensen te leren kennen, maar ook omdat ik hiermee voor mezelf nog beter kan kijken wat ik later zou willen doen met mijn opleiding en ik zou jullie, onze leden, ook echt aanraden om onze vereniging daarvoor te gebruiken. In dit jaar heb ik veel contact met kantoren en gaan we ook langs bij veel kantoren. Hier kan ik, en dus ook jullie, goed kijken wat voor kantoor bij je past en ook of je überhaupt strafrechtadvocaat wil worden of toch iets heel anders. Dit is ook de reden dat ik Assessor van de vereniging ben geworden. Ik bedenk en organiseer samen met Dasja de evenementen en kan dus stiekem ook heel veel kiezen wat ik zelf heel leuk en interessant vind.
Waar kijk je dit jaar het meest naar uit?
Ik kijk dit jaar het meest uit naar de leuke evenementen die gepland staan. Hoe leuk is het om met mensen die allemaal dezelfde passie hebben, dingen te doen die je ook nog eens verder helpen.

Ik hoop veel van jullie in het echt te ontmoeten en hoor heel graag input en ideeën over evenementen die jullie graag zouden willen zien!

Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *