Lid van de maand: november – Laura Van den Bulck

Vertel eens wat over jezelf!
Mijn naam is Laura Van den Bulck en ik ben 23 jaar. Momenteel studeer ik al vier jaar aan de Universiteit Leiden maar zit ik in het derde jaar van Rechtsgeleerdheid. Ik heb hiervoor nog drie jaar Criminologie gestudeerd. daar ben ik op een gegeven moment mee gestopt omdat ik voor mijn gevoel alle leuke vakken had gehad. De vakken die ik toen het leukst vond waren de juridische vakken en daarom ben ik overgestapt naar Rechtsgeleerdheid.

Waarom heb je voor rechten gekozen en vanwaar je interesse in strafrecht?
Ik heb de overstap gemaakt omdat ik mijzelf later eerder in de rechtszaal de verdachte zie bijstaan dan dat ik bij een onderzoeksbureau werk. Het strafrecht interesseert mij in het bijzonder omdat ik er naast mijn studie ook veel mee bezig ben. Ik vind het sociale aspect fascinerend, maar ook het bijstaan van de verdachte als raadsvrouw. Daarnaast ben ik ook erg geïnteresseerd in de ratio die achter het strafrecht zit en dat komt door die drie jaar criminologie die ik achter de rug heb. Daardoor bekijk ik het recht op een iets andere manier.

Waarom ben je lid geworden van SOS?
Ik ben lid geworden van SOS omdat ik een commissie heb gedaan met iemand van het bestuur en zodoende is SOS op mijn radar terecht gekomen. Daarnaast vond ik de carrièredag ook erg interessant en heeft mij dat SOS doen ontdekken. Het leuke aan SOS vind ik dat het sociale en het educatieve gedeelte van het studentenleven wordt gecombineerd. Je hebt bijvoorbeeld eerst een lezing of een carrièredag en daarna ga je gezellig allemaal samen een borrel doen.

Waar zie jij jezelf later in de toekomst?
Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik zou wel graag strafrechter willen worden of internationaal strafrechter omdat je dan veel maatschappelijke invloed hebt en belangrijke beslissingen mag maken. Een carrière bij het OM zou mij ook leuk lijken maar daar weet ik nog niet zoveel van. De advocatuur is nu wel hetgeen wat mij meer trekt. Mede omdat het mij erg leuk lijkt om de verdachte bij te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *